Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję 8a.pl

8a.pl Opinie 4.8 (679)

Witkiewicza 6
44-100
Gliwice
32 332 44 88
opinie 8a.pl
4.8
679
Opinii

Doskonale

1 / 5
2023-09-13 10:56:27
Darek
8a.pl Nie uznaje reklamacji produktów. Towar, którego element ulega uszkodzeniu przy pierwszej próbie użycia wg 8a.pl nie kwalifikuje się jako niezgodność towaru z umową. Nie polecam.
5 / 5
2019-12-24 18:53:32
Mieczysława
Jestem bardzo zadowolona. Przyznam, że miałam obawy, czytając niepochlebne opinie i dlatego miło mnie sklep zaskoczył. Przesyłka zapakowana pieczołowicie, załączone dokumenty zwrotu, paragon w specjalnej kopercie. A kurtka rewelacyjna i w rewelacyjnej cenie. Polecam wszystkim sklep.
5 / 5
2019-12-04 11:23:50
Beata
W sklepie 8a zamówiłam kurtę i buty z oferty black friday - oba produkty świetnej jakości, jestem bardzo zadowolona z zakupu. Wysyłka zamówienia w ciągu jednego dnia, a następnego miałam już zamówienie. Kontakt ze sklepem bez zarzutu. Na pewno jeszcze wrócę na kolejne zakupy.
1 / 5
2019-10-31 22:01:20
Zbyszko
Niestety plecaka, który kupiłem w 8a już nie ma. Ale, że zastanawiałem się nad Metrikiem lub Storepadem, podzielę się opinią tutaj. Po pozytywnych doświadczeniach z Zalewą Vector Cross 24, zakupiłem plecak tej firmy (czerwony Metric). Po roku w plecaku pojawiła się dziura. W plecaku był noszony tak ciężki sprzęt jak: Notes, Pióro, Tabletki, Plastikowa łyżeczka, Dowód rejestracyjny, Notebook Dell 7490. Plecak użytkowany w sposób następujący: - szafa w domu, - plecy na klatce schodowej, - bagażnik, - dywan w biurze, - bagażnik, - plecy, - szafa. Sprzedający uznał, że taki sposób użytkowania w pełni uzasadnia uszkodzenie plecaka. NIE POLECAM - ZARÓWNO SALEWY JAK I 8A.PL. - p
5 / 5
2019-09-16 20:40:48
Przemysław
Gorąco polecam! Zero zastrzeżeń. Bardzo duży wybór, ceny dobre. Na drugi dzień paczkę miałem u siebie
1 / 5
2019-07-22 12:53:10
Kamil
Kupiłem na lato drogą bawełnianą, markową czapkę z daszkiem, która po ok. 2 miesiącach użytkowania zaczęła się przebarwiać w sposób dyskwalifikujący ją do noszenia. Sklep 8a z konta "reklamacja", niestety nie z nazwiska, postanowił moje zgłoszenie reklamacyjne skwitować informacją, że "najprawdopodobniej doszło do przepocenia i nieprawidłowego suszenia czapki", oraz że "czapki nie powinno się używać na słońcu". Oczywiście informacji o tym, że czapki z daszkiem nie powinno się używać na słońcu (serio? :D) firma nie zawarła w opisie produktu. Po zrobieniu awantury firma każe sobie na mój koszt wysyłać towar aby zrobić oględziny, w efekcie wydłużając proces reklamacyjny. Obsługa klienta na tym poziomie jest odpowiednia dla krajów trzeciego świata - wybitnie nie polecam.
1 / 5
2019-07-17 16:38:21
Konstancja
założyłam konto na ceneo specjalnie, żeby dodać komentarz na temat sklepu 8A. Standardowo nie dzielę się opiniami w internecie, ale tym razem muszę. Sklep nie radzi sobie z podstawową obsługą klienta. Pracownik sklepu wpisał błędnie mój nr telefonu przewoźnikowi. Żeby to naprawić, podjęłam około 40 prób dzwonienia do sklepu w różnych porach dniach i cały czas było zajęte. Kiedy już mi się udało, dowiedziałam się, że dzisiaj się już nikt tym nie zajmie, bo pracownik nie ma dostępu do strony internetowej przewoźnika. Czysta abstrakcja. Zdecydowanie właściciel sklepu powinien podjąć działania zwiększające ilość osób obsługujących, ilość linii telefonicznych i nadając pracownikom podstawowe uprawnienia do realizacji ich zadań w pracy.
5 / 5
2019-05-06 11:19:58
Eugenia
Sandały Merrel zamówiłam w 2 rozmiarach, bo nie wiedziałam, który będzie ok. Jedne zmuszona byłam odesłać, ale bez problemu przyjęto zwrot i po kilku dniach miałam pieniądze na koncie. Nie mam żadnych uwag co do zakupów w tym sklepie.
2 / 5
2019-02-17 20:06:51
Anastazja
Sklep usuwa negatywne opinie ze swojej strony. Kupuje tam z dobre 10 lat ale stwierdzam, ze to juz jest koniec. Klient nic nie znaczy. Produkty co raz bardziej kiepskiej jakosci. Ostatni moj zakup kurtka z goretexu za 1200zl. Przemaka po 10min na deszczu. Co sklep zrobil? Odrzucil reklamacje. Zero rozmowy. Sposob sprzedazy, rezerwacji towaru zeby zobaczyc na miejscu to juz epoka kamienia lupanego. Jedziesz 100km do sklepu i chcesz wydac konkretna kase ale mozesz zarezerowac 2 produkty do wgladu bo nie maja wszystkiego na stanie a z magazuni ktory miesci sie gdzies na przedmiesciach nie beda sciagac. I tak kupujesz buty za 500zl ale mozesz dwa interesujace Cie modele zamowic. Prosze wiec kobiete, zeby pojechala ze mna i na nia rezerwuje kolejne 2 pary. Jak sie rozminiesz z rozmiarowka to wracasz bez niczego i zamawiasz przez neta.
2 / 5
2019-01-31 12:27:21
Konrad
Z innej beczki - dodałem dwie prawdziwe, choć nie idealne opinie o produktach - jedną szybko usunięto, drugiej nie opublikowano.
5 / 5
2019-01-22 22:14:59
Eliza
po przeczytaniu opinii o sklepie miałam zrezygnować z zakupu szczególnie dlatego, że na sklepie była tylko jedna para butów i nie byłam pewna czy na pewno są dostępne i czy nie będą za małe. Napisałam maila z pytaniem o dostępność , zostałam poinformowana że strona aktualizuje się na bieżąco. Zaryzykowałam. Przesyłka przyszła bardzo szybko szczególnie że zamówienie było złożone 29.12 (weekend, sylwester, nowy rok) to przesyłkę już 3 stycznia miałam w rekach. Niestety musiałam je odesłać i tu też bez problemu, po tygodniu pieniądze mam spowrotem na koncie. Mimo tych wszystkich negatywnych opinii jestem mile zaskoczona i polecam
5 / 5
2019-01-22 20:33:06
Kazimierz
po opiniach innych użytkowników bałem się zamówić w tym sklepie. kupiłem palnik primus microntrail stove piezo za 179zl i kartusz 300. widząc, że inni mieli problemy zamówiłem za pobraniem w niedzielę. w poniedziałek dostałem email, że towar został wysłany. dzisiaj (wtorek) odebrałem. myślałem, że w paczce będzie coś innego więc zacząłem nagrywać rozpakowanie paczki. w środku był zamówiony towar, paragon w swietnej broszurce i wszystko było jak należy, więc dam Wam radę. nie czytajcie opinii w necie, bo popadniemy w paranoję. Jestem mega mega zadowolony. hej przygodo.
3 / 5
2019-01-18 08:51:00
Gustaw
Słabo. Realizacja ponad tydzień do wysyłki, informacji o opóźnieniu żadnej, obsługa opryskliwa, z muchami w nosie. Szkoda, bo to nie pierwsze zakupy i było całkiem dobrze. O braku współczesnych płatności nie wspominam, bo rozumiem, ze robienie w poprzek klientom pod tym względem jest po prostu (niezrozumiałą dla mnie) polityką firmy
1 / 5
2018-12-21 09:32:24
Elwira
Towar który zakupiłam był oznaczony jako dostępny i gotowy do wysyłki. Od dnia zakupu przez 3-4 dni nie otrzymałam żadnej informacji na temat realizacji zamówienia. Po moim telefonie poinformowano mnie, że są opóźnienia związane ze świętami ale moje zakupy zostaną wysłane dziś lub w następnym dniu roboczym. Parę godziny później dostałam maila, że sklep nie posiada już produkt który zakupiłam więc zwrócą pieniądze. Pieniądze szybko dotarły ale uważam że nawet w przypadku takiej pomyłki powinnam zostać poinformowana dużo wcześniej o braku produktu.
1 / 5
2018-12-10 20:14:09
Malwina
Podejście do klienta fatalne. Nawet bym powiedział, że niektóre maile pracowników tego sklepu były chamskie. Jeden z największych tego typu sklepów internetowych, a relacje z klientem mają zupełnie gdzieś. Nawet nie raczą wysłać maila czy dostali już zwrot czy nie. Generalnie nie polecam! Chyba, że ktoś jest pewien swoich zakupów na sto procent i nie zamierza niczego reklamować lub zwracać i wchodzić w jakiekolwiek interakcje z pracownikami.
1 / 5
2018-12-05 08:29:00
Julian
Sklep wygląda fajnie, pracownicy pomocni i uczynni, sprzęt uznanych marek... No i właśnie, na tym się kończy, bo tylko wygląda. Reklamacja butów została odrzucona, bo jakiś specjalista za biurkiem w dziale reklamacji stwierdził, że górskie buty podejściowe North Face po roku użytkowania w mieście się zużyły na podstawie tego, że podeszwa vibram jest już starta, a pianka pod piętą w bucie ubita. Dziury w siateczce nylonowej w miejscu pracy markowego buta, to wg tego specjalisty efekt zużycia. "Zastosowane do produkcji materiały są najwyższej jakości, cechują się bardzo dużą wytrzymałością i żywotnością, nie są jednak niezniszczalne." Dobrze, że buty z lidla za 50zł są bardziej niezniszczalne, niż te... Intersport podobną reklamację tej samej marki uznał bez problemu. 8a.pl DNO TOTALNE!
1 / 5
2018-12-04 20:03:48
Feliks
Fatalnie oceniam 8a.pl, obsługę tego sklepu i podejście do klienta. W ramach black friday dokonałem zakupów z płatnością przelewem. Od dnia zakupu przez 8 dni nie otrzymałem żadnej informacji na temat realizacji zamówienie. Po moim telefonie poinformowano mnie, że moje zakupy zostaną niezwłocznie wysłane - 3 godziny później dostałem mail, że sklep nie posiada już kurtki, którą zakupiłem i zapłaciłem więc zwróci mi pieniądze. Pozbawiono mnie w ten sposób zakupienia produktów w atrakcyjnych cenach w związku z black fiday. Obsługa sklepu nawet nie próbowała wyjść z inicjatywą i zaproponować jakiegoś alternatywnego produktu lub dowiedzieć się czy mogą zamówić u dostawcy kurtkę, którą kupiłem mimo,iż poinformowałem o tym, że mogę poczekać na dostawę dłużej. Żenada. NIE POLECAM
1 / 5
2018-11-27 14:06:59
Irma
Nie polecam. W ramach promocji na black friday zamówiłam kurtkę puchową. Zamówienie opłaciłam, otrzymałam potwierdzenie zamówienia. We wtorek otrzymałam informację, że zamówienie nie może być zrealizowane, bo kurtki nie ma. Sklep nie potrafi podać przyczyny - gdy zapytałam o powód - dostałam całą listę możliwych przyczyn, ale bez jakichkolwiek dowodów czy uzasadnienia. Cała dyskusja sprowadza się do tekstu z "Misia": "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi". Szkoda, że o rzekomych problemach z realizacją zamówienia sklep nie poinformował mnie szybciej - skorzystałabym z innych promocji w ramach black friday, a tak nie mam płaszcza, a za porównywalny powinnam zapłacić 3 razy więcej.
5 / 5
2018-10-21 23:16:24
Oleg
Udane zakupy. Szybka wysyłka. Jedynym minusem jest brak możliwości zapłaty z wykorzystaniem płatności internetowych na dzień 18.10.2018. Przelew musiałem wykonać ręcznie.
1 / 5
2018-10-18 10:24:45
Ida
dziwny sklep z dziwna obsluga nic nie mozna zamowic gdyz twierdza ze to dwie sztuki tej samej kategorii a przeciez zamawialem tylko jedna sztuke, nie sluchaja klienta maja gdzies twoje e maile beznadzieja nie polecam i radze tam nie kupowac

Rzetelne opinie o 8a.pl