Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję AB FOTO

AB FOTO Opinie 4.6 (385)

Al. Jerozolimskie 176
02-486
Warszawa
665 353 306
opinie AB FOTO
speedtest
4.6
385
Opinii

Dobrze

1 / 5
2022-08-12 04:30:53
Sebastian
Z daleka od ABFOTO! Sklep wprowadza w błąd. Zamówiłem sprzęt i poprosiłem w uwagach o wysyłke tego samego dnia (było wcześnie rano) oprócz tego napisałem na czacie z prośbą ponowną o wysylkę tego samego dnia. Dostałem sms o wysyłce produktu, status zamówienia zmienił się na "wysłane" a produkt nie został przekazany kurierowi co okazało się NASTĘPNEGO DNIA. Sklep wprowadził mnie w błąd informując na czacie, że sprzęt zostanie wysłany tego samego dnia. Kontakt - żenada Z DALEKA OF ABFOTO
1 / 5
2022-08-05 07:35:54
Tomek
Towar zamówiony i opłacony minęło 1,5 miesiąca od zakupy, brak dostawy towaru, mimo kilkunastu telefonów nikt nie jest w stanie mi powiedzieć co się stało z zamówieniem, brak odpowiedzi na wysłane reklamacje w tej sprawie. Tylko chyba zostaje mi zgłosić sprawę na policję. Nie polecam.
1 / 5
2020-04-10 13:39:13
jacek
28/03 złożyłem i opłaciłem on-line zamowienie, , najbliższego dnia roboczego otrzymałem email z informacją że sklep anuluje zamowienie, nie podano mi z jakiego powodu, nawet nie przeproszono...... dzisiaj mamy 10/04/2020 - NADAL NIE ZWRÓCONO mi środków, KWOTA 3598,00 ZŁ , napisałem w sumie trzy maile prosząc o zwrot pieniędzy , na dwa do dzisiaj nikt nie raczył odpisać....najgorsze jest to że dzisiaj, czyli w trzynastym dniu od anulowania zamówienia z inicjatywy sklepu, dopiero DZISIAJ , dostałem email z zapytaniem o mój numer rachunku bankowego i poinformowano mnie że środki zwrócą UWAGA do 7 dni !! a więc zakładając że zwrócą mi rzeczywiście w ogóle za 7 dni - SKLEP POTRZEBUJE 20 DDNI NA ZWROT PIENIĘDZY ZA ZAMÓWIENIE KTÓRE ANULOWAŁ I NAWET NEI RACZYŁ PRZEPROSIĆ....
2 / 5
2020-02-22 07:33:41
Kornelia
Towar na stronie sklepu w dniu zamówienia był. Po dwóch dniach sklep anulował zamówienie. Przeprosili.
5 / 5
2020-02-21 23:24:30
Bogdan
Zamówiłem kalendarz na prezent. Dobrze działający kreator, wysoka jakość wydruku - w promocyjnej cenie. Zrobione i dostarczone na czas. Polecam.
5 / 5
2020-02-21 20:08:07
Celestyna
Zamówiony towar w weekend. Wysłany szybko, zapakowany porządnie. Szybki kontakt telefoniczny.
5 / 5
2020-02-21 20:07:36
Sylwester
Aparat odebrałem w sklepie. Rewelacyjne doradztwo i obsługa zdecydowanie polecam.
5 / 5
2020-02-21 19:12:04
Gustaw
Z pracownikiem sklepu miałem również kontakt telefoniczny i dzięki jego dużemu zaangażowaniu zakup on-line i dostawa dokonała się bardzo szybko. Do przesyłki sklep dołączył vouchery na dalsze zakupy więc do tego sklepu na pewno jeszcze wrócę. Ryszard z Władysławowa
5 / 5
2020-02-21 14:11:44
Sylwester
Profesjonalnie, szybko , przesyłka bardzo dobrze zabezpieczona. Dziękuję i polecam
5 / 5
2020-02-21 12:36:33
Arleta
Warto było kupić . Konkurencja sztywno trzyma ceny . W ABFOTO było taniej o 100zł i jeszcze super bonusy 4 x 100zł na wybrane z listy akcesoria fotograficzne . Kolej na obiektyw SEL FE 70-300mm w cenie promocyjnej o 500zł mniej . Trzeba polecić AB FOTO !
1 / 5
2020-02-21 10:41:19
Joanna
Opieszala i niekompetentna obsluga. Dwie paczki przeslane na jednym liscie przewozowym (oszczednosc?) oraz zwiazane z tym wydluzenie czasu otrzymania przesylki z 1 do 6 dni. Brak rzetelnej informacji. Nieslownosc. Nie polecam!
4 / 5
2020-02-21 09:39:37
Milena
Towar w 100% sprawny ale w przypadku statywu pudełko było mocno uszkodzone.
5 / 5
2020-02-21 06:57:06
Beniamin
Wszystko w porządku, bardzo sprawnie i szybko.
4 / 5
2020-02-20 21:53:30
Józefina
zamowilem w poniedzialek wieczorem paczka przyszla w piatek
5 / 5
2020-02-20 21:14:03
Wiktoria
Wszystko na bardzo wysokim poziomie, polecam
5 / 5
2020-02-20 20:13:44
Eryka
Zakupy w tym sklepie przebiegły bardzo sprawnie. Polecam ten sklep.
5 / 5
2020-02-20 10:52:29
Eryka
Szybka realizacja zamówienia, bardzo dobrze zabezpieczony towar w paczce.
5 / 5
2020-02-20 08:38:28
Liza
Bardzo dobra i profesjonalna obsługa i kontakt.
5 / 5
2020-02-20 07:45:16
Karina
Szybko, sprawnie, profesjonalnie
5 / 5
2020-02-19 21:25:43
Walenty
Jak zawsze super kontakt, pomoc i doświadczenie. Aparat i obiektyw już w pracy :)
5 / 5
2020-02-19 21:23:34
Eugeniusz
Dobry kontakt, body GH5 zakupione w promocji w naprawdę atrakcyjnej cenie jak na obecną chwilę. Jestem zadowolony zarówno z obsługi sklepu jak i z aparatu, który już znałem bo to moje drugie body.
5 / 5
2020-02-19 21:19:28
Seweryn
Dobry kontakt, towar zgodny z opisem. Troche długi czas oczekiwania na dostawe.
5 / 5
2020-02-19 20:38:48
Elwira
Transakcja przebiegła sprawnie. Dobry kontakt ze strony sprzedawcy.Towar zgodny z opisem i w dobrej cenie. Polecam
5 / 5
2020-02-19 18:34:13
Romuald
Kontakt ze sklep bardzo dobry Zamówiony towar dotarł bez żadnych uszkodzeń Polecam ten sklep każdej osobie
5 / 5
2020-02-19 11:03:30
Mariola
Cała transakcja doskonale przeprowadzona.
5 / 5
2020-02-19 09:41:11
Bożena
Bardzo profesjonalna obsluga w punkcie w Lodzi, bardzo pomocni, zaangazowani. 6 za obsluge.
5 / 5
2020-02-18 18:51:18
Piotr
dobra cena, sprawna realizacja, dobrze zlokalizowany punkt odbioru
5 / 5
2020-02-18 11:53:13
Jakub
Profesjonalna obsługa, zaangażowanie sprzedawcy. Super!
5 / 5
2020-02-18 11:46:34
Edward
Szybko i bezproblemowo polecam sklep
5 / 5
2020-02-18 11:15:52
Seweryn
Niezwykle szybko, bardzo dobry kontakt i cena. Polecam.
5 / 5
2020-02-17 20:59:31
Anna
Jeden dzień opóźnienia, ale ostatecznie wszystko okej.
5 / 5
2020-02-17 15:41:26
Edmund
Bardzo miła i szybka obsługa.
5 / 5
2020-02-17 15:16:05
Roman
Szybka realizacja, do stanu zamówionego towaru (telefon) nie mam zastrzeżeń
5 / 5
2020-02-17 15:13:16
Zdzisław
Świetny kontakt, znakomita obsługa
3 / 5
2020-02-17 15:00:15
Wiola
8-smy dzień moje zamówienie jest w trakcie realizacji!
1 / 5
2020-02-16 20:17:16
Tamara
Sklep został wybrany z uwagi na pilną potrzebę zakupu produktu do ważnego projektu. Towar na stronie był opisany jako dostępny w sklepie lokalnym. Już 10 min po zamówieniu dostarczono sms i e-mail, że towar zapakowany czeka na odbiór w punkcie. Jednak następnego dnia po udaniu się do sklepu, ekspedientka po 15 min przeszukiwania asortymentu stwierdziła, że towaru jednak nie ma i jedynie może go domówić, przy czym będzie za kolejne 2 dni. Z uwagi na pilną potrzebę posiadania produktu padło pytanie, czy nie szybciej byłoby zakupić go w jakimkolwiek innym sklepie, gdzie ekspedientka stanowczo zaprzeczyła i obiecała, że towar będzie za 2 dni. Z dużą niechęcią zaakceptowaliśmy tę zmianę i przygotowaliśmy się na dzień odbioru. Towar doszedł jednak następnego dnia, na co nie byliśmy gotowi, ponieważ specjalnie zgodnie z obietnicą ekspedientki przełożyliśmy plany i nie byliśmy w stanie odebrać towaru wcześniej. Brak sprawnej i szczerej komunikacji z klientem, niedokładność i ogromny nieprofesjonalizm ze strony ekspedientów. Jedyny plus: towar zgodny z opisem.
5 / 5
2020-02-16 09:25:41
Renata
Moje pierwsze zakupy w tym sklepie. I pewnie nie ostatnie. Dobry kontakt ze sprzedającym, towar zgodny z opisem. Wysyłka w terminie. Polecam gorąco :)
5 / 5
2020-02-15 22:29:59
Piotr
Bardzo rzetelna obsługa klienta.
5 / 5
2020-02-15 19:43:53
Wiola
Dobry kontakt, towar zgodny z opisem.
5 / 5
2020-02-15 08:44:52
Ludwik
Wszystko w najlepszym porządku :)
5 / 5
2020-02-15 06:49:21
Romana
Super jestem zadowolona, kalendarze są piękne. Na pewno zamowie następne.
4 / 5
2020-02-15 03:07:09
Emanuel
Dość długo czekałem na dostawę obiektywu.
3 / 5
2020-02-14 10:30:38
Tadeusz
Rano odwiedziłem sklep stacjonarny. Miła obsługa więc zamówiłem internetem Sony A6600 z obiektywem 18-135 z odbiorem w sklepie. Za 3 godziny dostałem info że towar czeka na odbiór....ale BODY było zdjęte z wystawy. Każdy je dotykał, kurzyło się przez kilka miesięcy więc jak na zakup towaru z wystawy bez rabatu, nie zdecydowałem się na zakup otwieranego i oglądanego zestawu. Obsługa powiedziała, iż wszystkie aparaty są sprzedawane z półki, nawet te 2-3 krotnie droższe..i muszą mieć wystawę aby klienci mogli zobaczyć towar a nie gołe półki. Ja to rozumiem ale powinna być informacja iż towar pochodzi z wystawy i był otwierany, oglądany....Wytłumaczeniem było iż sprzęt nowy bo bateria nie była formatowana:) śmieszne rzeczy:) powinni napisać towar powystawowy oprócz baterii:) tak więc polecam oglądanie, niekoniecznie zakup.
5 / 5
2020-02-13 22:01:33
Herbert
Cena atrakcyjna a dostawa do sklepu po 1 dniu roboczym. Polecam.
4 / 5
2020-02-13 14:52:27
Agata
W poniedziałek (niewiele przed północą) złożyłam zamówienie na fotokalendarz, dzisiaj dostarczył mi go kurier, więc bardzo duży plus za ekspresową realizację i wysyłkę. Wszystko wygląda dokładnie tak jak na wizualizacji na stronie internetowej. Jakość nie pozostawia nic do życzenia. Jestem naprawdę zadowolona z końcowego efektu. Mam jednak dwie uwagi: pierwszą jest to że gdy przeszłam do kreatora fotokalendarza CAŁY CZAS gdy chciałam zjechać na dół strony, automatycznie następował powrót na samą górę. Było to kłopotliwe bo podobał mi się szablon z samego dołu i zajęło mi chwilę aby na niego utrafić... Dalej obsługa kreatora była już jednak bardzo intuicyjna i przyjemna. Bez problemu dodałam wszystkie zdjęcia i oznaczyłam ważne dla mnie daty. Drugą uwagą jest sposób pakowania - naprawdę w obecnych czasach, gdy codziennie słyszy się o zagładzie wynikającej z wszechobecnego plastiku fotokalendarz musi być opakowany w dwa pudełka i ilość folii wystarczającą na zapakowanie całego zestawu chińskiej porcelany...? Te dwie uwagi powodują 4/5 gwiazdek. Fotokalendarz bardzo polecam, aczkolwiek byłoby miło jakby ABFOTO zastanowiło się nad swoim sposobem pakowania przesyłek. Dziękuję za sprawną realizację.
5 / 5
2020-02-13 14:15:23
Krzysztof
Wszystko przebiegło pomyslnie
5 / 5
2020-02-13 11:49:51
Mikołaj
Wszystko przebiegło szybko i sprawnie.
5 / 5
2020-02-13 09:07:18
Damian
Szybka wysyłka. Dobry kontakt ze sklepem. Skorzystałem z atrakcyjnej promocji voucher za każdy 1000zł.
5 / 5
2020-02-13 08:11:25
Elwira
Jestem bardzo zadowolona z jakości fotoksiążki i fotokalendarza. Polecam
1 / 5
2020-02-12 22:28:25
Eugeniusz
Choć oferują Panatwo wiele możliwości kontaktu, to niestety prośby są raczej ignorowane. Paczkę dostarczono do sklepu dopiero po 9 dniach roboczych.
5 / 5
2020-02-12 22:05:39
Stefania
Aparat fotograficzny FUJIFILM X-T100 z obiektywem 15-45, z promocji, płatność on-line.
5 / 5
2020-02-12 20:56:02
Zdzisław
Mi 9t pro, przesyłka dobrze zabezpieczona, szybko dotarła. Cena bardzo konkurencyjna. Polecam.
5 / 5
2020-02-12 20:48:04
Grażyna
Wszystko zgodnie z oczekiwaniami.
5 / 5
2020-02-12 13:11:26
Ryszard
Dobra oferta cenowa. Sprzęt robi wrażenia, ale jeszcze nie zdążyłem dokładnie przetestować (obiektyw mam od wczoraj).
5 / 5
2020-02-12 12:14:36
Emilia
Forma zakupów wymagała tak długiego czasu realizacji((płatność vouczerami). Zakupy bezproblemowe, 100% zadowolenia
5 / 5
2020-02-12 12:09:10
Marek
Szybko, sprawnie i bez problemów
5 / 5
2020-02-12 09:56:47
Róża
Wspaniały kontakt, wspaniałe rabaty, nic tylko robić u nich zakupy.
5 / 5
2020-02-12 07:21:36
Zenon
jestem zadowolony z zakupu dostałem to co chciałem bardzo szybko i bez zbędnych kosztów
5 / 5
2020-02-11 18:38:26
Zenon
Jestem zachwycony poziomem obsługi klienta w sklepie AB FOTO! Całe zamówienie zostało dostarczone do Galerii Bałtyckiej już następnego dnia. Przed zakupem miałem pewne wachania, ale przemiły pan Krzysztof O. pomógł mi ze wszystkim! Od początku tworzenia zamówienia, krok po kroku służył wsparciem. To właśnie dzięki niemu posiadam nowy Canon 5d mark 4 oraz drona. Bezpłatna dostawa do sklepu, wszystkie paragony, faktury, gwarancja - wszystko jest jak najbardziej ok! To był mój pierwszy zakup w sklepie AB FOTO, ale na pewno nie ostatni! Jednym słowem - Rewelacja. Zapomniałem powiedzieć, że dużym plusem była dla mnie cena oraz dostępność wszystkich produktów w magazynie! Jeszcze raz dziękuję Wam za świetne zakupy oraz wsparcie i pomoc! Brawo AB FOTO, brawo Krzysztofie!
5 / 5
2020-02-11 14:36:15
Ilona
Bardzo sprawna i szybka obsługa☺
5 / 5
2020-02-11 14:20:05
Teresa
Dobry kontakt, sprawna obsługa
5 / 5
2020-02-11 11:06:13
Ludwik
Super oferta, fajna profesjonalna obsługa, doradzają, pomagają :) Kupiłem jeszcze obiektyw i czekam, bo był na zamówienia, wszystko ok :)
5 / 5
2020-02-11 10:22:39
Marcin
jestem zadowolona z otrzymanych produktow, wszystko zgodne z zamowieniem, szybko i sprawnie.
5 / 5
2020-02-10 22:29:05
Daria
Łatwy kontakt telefoniczny, szczerze (przed zakupem!) poinformowali o planowanym remanencie i że to wpłynie na termin wysyłki towaru (1 dzień). Towar świetnie zapakowany, niska cena, kupiłam głównie za względu na łatwość ewentualnej reklamacji
5 / 5
2020-02-10 10:02:20
Antoni
Super kontakt fajny album tanio
4 / 5
2020-02-10 08:17:28
Feliks
Z pewnym respektem podszedłem do zakupów w ABFOTO. Na szczęście skończyło się dobrze. Miałem obawy co do jakości towaru (obiektyw sigma 150-600 ) myslałem że coś bedzie nie tak , może gdzieś uszkodzony, nicbardziej mylnego. Wszystko ok. Obiektyw nieuszkodzony, bony (kasa wraca) wydane, miła obsługa, mile zaskoczony ;) POLECAM ABFOTO!
5 / 5
2020-02-08 10:32:00
Emilia
Szybki czas realizacji. Niestety w trakcie przeprowadzania transakcji nie dostalem odpowiedzi na moje zapytanie na mailu, jednakze wszystko i tak bylo w porzadku. Odbieralem towar osobiscie po bodajze 2-3 dniacb. Pan obslugujacy mnie byl mily i elokwentny, a towar w stanie idealnym. Przyjemna wspolpraca.
5 / 5
2020-02-07 22:06:35
Mateusz
Jak zawsze pełen profesjonalizm. Szybko, bardzo dobre konkurencyjne ceny i rabaty, które przyciągają klienta. Wracam do sklepu od lat. Polecam
5 / 5
2020-02-07 16:33:24
Bartłomiej
Kontakt super, każda aktualizacja zamówienia wysłana na e-mail, produkt zgodny z opisem. Jestem bardzo zadowolona z transakcji.
5 / 5
2020-02-07 14:15:44
Wiola
Chyba spoko bo juz zapomnialem;)
5 / 5
2020-02-07 12:35:24
Marcel
Polecam ABFOTO. Obsługa bardzo dobra.
1 / 5
2020-02-07 11:25:58
Monika
Wszystko przebiegło dość sprawnie. Zamówienie odbierałam w salonie. Po przyjściu do domu rozpakowałam kupiony statyw. Powinien być nowy a nosił ślady używania (rysy, zabrudzenia). Poszłam od razu do salonu po wyjaśnienia. Uprzejma Pani zapytała mnie czy w uwagach do zamówienia nie napisałam, że nie chcę towaru z ekspozycji. To chyba kpina. Kupując nowy produkt, chcę dostać nowy, a na stronie nie było informacji, że to towar z ekspozycji. Pani pośpieszyła z wyjaśnieniem, że jak mają coś wystawione w sklepie to w pierwszej kolejności wydają taki towar, a nie nowy. Poprosiłam o zwrot, bo w magazynie już tego statywu nie było, mogli ściągnąć z innego sklepu ale również z ekspozycji. Więcej nie kupię nic w tym sklepie.
5 / 5
2020-02-07 11:16:04
Natasza
Zdecydowanie polecam. Szybka i wygodna realizacja, profesjonalne doradztwo (dotyczy sklepu w Zielone Arkady Bydg.).
5 / 5
2020-02-07 11:00:34
Bronisław
Mega ekipa w sklepie internetowym :)
5 / 5
2020-02-06 21:34:38
Celina
Pozytywnie, obsługa miła trafiają się dobre promocje
1 / 5
2020-02-06 18:47:28
Zygmunt
Sklep podczas zakupu przyznał mi kod rabatowy który miałem odebrać w sklepie stacjonarnym odbierając zamówiony towar (potwierdził to pracownik sklepu internetowego zapytany czy odbierając towar w sklepie stacjonarnym i płacąc przy odbiorze kupon zostanie przyznany). Niestety wieczorem jeszcze w dniu zakupu zadzwonił do mnie pracownik sklepu (podobno) stacjonarnego w którym miałem odebrać towar i poinformował, że muszę jeszcze tego samego dnia dokonać przelewu na wskazane konto bo jest to warunek niezbędny do przyznania kuponu rabatowego. „Zapachniało mi” oszustwem więc odstąpiłem od zakupów. Proponuję omijać sklep szerokim łukiem. Wprawdzie po mojej skardze przesłano mi regulamin promocji, jednak nie było w nim mowy o konieczności dokonania wpłaty. Mowa była o zakupie ale nie o formie płatności. Po drugie, jak napisałem wyżej, pracownik sklepu internetowego jasno potwierdził, że przy wybranej formie odbioru i płatności kupon zostanie przyznany. OMIJAĆ !!!
5 / 5
2020-02-06 16:22:08
Zbyszko
Wszystko na najwyższym poziomie, polecam
1 / 5
2020-02-06 13:53:02
Sebastian
Informacje na stronie wprowadzajace w blad. Czuje sie oszukany.
5 / 5
2020-02-06 11:55:15
Klara
Bardzo dobry kontakt, pomoc ze strony pracownika przy tworzeniu mojej pierwszej foto książki 👏
4 / 5
2020-02-06 11:09:18
Malwina
Trochę zabrakło bieżącej informacji na temat bieżącego statusu realizacji zamówienia typu: czy towar został wysłany, kiedy spodziewana dostawa itp., jedyna informacja jaką podał sklep była: "zamówienie w realizacji" a potem po 2-dniach od razy sms i mail, że towar jest do odbioru. Co do samego towaru (smartfon), to niestety okazał się niesprawny, ale to już nie wina sklepu tylko producenta, zatem od razu tego samego dnia musiał trafić do naprawy gwarancyjnej ....
5 / 5
2020-02-06 10:30:29
Edmund
Szybka wysyłka do sklepu. Wszystko ok
5 / 5
2020-02-05 23:59:06
Klaudia
Super sklep, doskonała obsługa
5 / 5
2020-02-05 22:35:08
Władysława
Obiektyw kupiony w dobrej cenie, obsługa kompetentna i pomocna
1 / 5
2020-02-05 17:00:50
Marlena
Ostrosc zdjec jest beznadziejna NIE POLECAM!!!
5 / 5
2020-02-05 14:39:13
Kornel
Kupiłem obiektyw nikon. Wszystko szybko sprawnie z rabatem
5 / 5
2020-02-05 14:07:57
Marek
Wszystko w najlepszym porządku. Nie wiem skąd te negatywne opinie na temat obslugi telefonicznej. Dzwoniłem w sobotę do AB Foto w Katowicach i dodzwoniłem się od razu, sprzedawca udzielił mi wszystkich informacji jakich potrzebowałem. Przedmiot kupiłem, w poniedziałek został do mnie wysłany kurierem. We wtorek do mnie dotarł. Polecam!
5 / 5
2020-02-05 13:50:47
Władysława
Wszystko w jak najlepszym porządku. Sklep jak najabardziej godny polecenia!
5 / 5
2020-02-05 12:40:25
Sergiusz
Szybka realizacja zamówienia, miła obsługa w sklepie i chętna do pomocy.
4 / 5
2020-02-05 12:34:30
Iwo
Zamowienie zlozonon w sobote w nocy. Towar przyszedl we wtorek. Brak potwierdzenia zlozonego zamowienia trzeba bylo dzwonic, ale ogolnie okej.
5 / 5
2020-02-05 11:45:41
Karolina
wszystko bardzo sprawnie, dobry sklep
5 / 5
2020-02-05 11:27:03
Felicjan
Rzeczowa i kompetentna obsługa - zależy im na satysfakcji klienta.
1 / 5
2020-02-04 17:52:13
Rudolf
Nie mają towaru a go oferują
5 / 5
2020-02-04 15:18:44
Irmina
Zdecydowanie polecam zakupy w tym sklepie.
4 / 5
2020-02-04 12:13:09
Zygmunt
Z zakupów jestem zadowolony, choć na początku zamówiłem towar, który był dostępny na stronie. Po około godzinie zadzwoniono do mnie, że nastąpiła pomyłka i już tego towaru nie ma. Na pytanie czy może jest w innym kolorze - odpowiedziano - nie ma. Natomiast dzień później okazało się, że jest. Na plus należy dodać, że sprzedano mi smartfon czarny w cenie niebieskiego, czyli tego który zamówiłem pierwotnie.
5 / 5
2020-02-04 10:02:27
Aneta
Transakcja przebiegla pomyslnie. Szybko. Bez komplikacji.
5 / 5
2020-02-03 13:54:40
Natasza
Szybka realizacja zamówienia. Produkt w dobrej cenie ;)
5 / 5
2020-02-03 11:28:17
Liliana
Sklep wysłał produkt najszybciej jak to było możliwe. Prośbę o dostarczenie faktury VAT w formie elektronicznej i papierowej spełniono, ta pierwsza przyszła już przy pakowaniu zamówienia.
5 / 5
2020-02-03 08:06:12
Irena
Sklep rewelacja . Szybka przesyłka zakupiony sprzęt bardzo dobrze zapakowany , żeby nie uległ uszkodzeniu. Zakupiony towar to Aparat Nikon Coolpix P900. Do aparatu była torba + karta . Wszytko dostarczone w idealnym stanie . Polecam sklep .
5 / 5
2020-02-02 21:48:40
Miłosz
Zakupy w ABFOTO bardzo udane. Zakupiłem aparat Nikon w świetnej cenie. Transakcja jak i wysyłka towaru przebiegła bezproblemowo. Polecam.
5 / 5
2020-02-02 17:47:55
Daniela
Bardzo dobrze, sprzedawca zadzwonił do mnie z pytaniem o szczegóły dostawy. Bardzo dobrze, polecam
5 / 5
2020-02-02 16:51:00
Kaja
Profesjonalne podejście marketingowe, elastyczni w przypadku skomplikowanej formie zakupu, inne sklepy nie przysłały mi nawet oferty.
4 / 5
2020-02-02 07:40:41
Aldona
Odbiór osobisty. Cena i inne ok. Długa korekta danych na fv
5 / 5
2020-02-01 13:01:18
Marina
miło, przyjemnie, z rabatami = pełne zadowolenie
5 / 5
2020-02-01 08:37:17
January
Sigma a 105 f1.4. fajna promocja przy zakupie. Ogółem zaoszczędziłem 1050 PLN
5 / 5
2020-01-31 17:45:54
Emilia
Dobry kontakt. Potwierdzenie telefoniczne adresu wysyłki. Bardzo dobrze zapakowany towar.
5 / 5
2020-01-31 16:40:50
Adrian
Wszystko przebiegło sprawnie i szybko. Polecam
5 / 5
2020-01-31 16:25:39
Maciej
Towar zgodny z opisem i takim jakiego oczekiwałem. Jestem bardo zadowolony. Cena również bardzo atrakcyjna porównując inne na rynku.
5 / 5
2020-01-31 13:47:51
Oskar
Wszystko poszło sprawnie i nie było problemu z kontaktem. Polecam
5 / 5
2020-01-31 13:26:42
Witold
Jestem zadowolona z zakupu, szybka realizacja i pomocne informację podczas odbioru zamówienia.
5 / 5
2020-01-31 13:19:36
Pola
Super kontakt, ekspresowa wysyłka, towar w porządku.
3 / 5
2020-01-31 12:42:17
Mariusz
Zakupy w AB Foto budzą u mnie mieszane uczucia, ale po kolei. W dniu 8.01.2019 złożyłem przez internet zamówienie na produkty marki Nikon objętych tzw. natychmiastowym cashbackiem (gwarantowanym przez Nikona, ale limitowanym czasowo do 15.01). Żeby nie czekać na kuriera (do sklepu mam 15 min, a także z uwagi na kiepskie recenzje firm kurierskich w Polsce), postanowiłem wybrać opcję z odbiorem osobistym. Niemal natychmiast dostałem potwierdzenie tego faktu mailem (z linkiem do opcji śledzenia postępów w kompletowaniu zamówienia). Do 10.01. zamówienie wisiało w systemie ze statusem "przyjęte, niepotwierdzone". Po interwencji telefonicznej (z obsługą sklepu stacjonarnego) status zmienił się na "w trakcie realizacji". W trakcie rozmowy dowiedziałem się, że z racji zamknięcia roku trwa inwentaryzacja zarówno w oddziale, z którego chciałem odebrać towar, jak i w magazynie centralnym (co jest o tyle istotne, że nie mieli wszystkich produktów na stanie w punkcie). Dodatkowo z uwagi na przeciążenie systemu zamówień, sklep nie dostał informacji o moim zamówieniu. W skrócie: obsługa bezpośrednia na dobrym poziomie, natomiast bez interwencji telefonicznej zamówienie wisiałoby w systemie nadal. Moje zamówienie stało się gotowe do odbioru dopiero 18.01 (na szczęście z gwarancją cashbacku) po dwóch kolejnych interwencjach, natychmiast podziałała ta ostatnia na chat'cie za pośrednictwem strony abfoto.pl. Ponownie obsługa na wysokim poziomie... Towar odebrałem tego samego dnia, ale wypada zaznaczyć, że nie obyło się bez długiego czekania i nie przez specjalnie długą kolejkę - przede mną stała tylko jedna Pani, która wywoływała zdjęcia i kupowała w tym czasie ramki, ale na płatność i potwierdzenie musiała czekać 5-10 min, a wraz z nią i ja, i Pan za mną. U mnie nie trwało to krócej (chociaż ani ja, ani klientka przede mną nie brała faktury)... przyczyną był rzekomo nowy system obsługi zleceń, którego załoga sklepu nie zdążyła ogarnąć. Panie w obsłudze bardzo uprzejme, podchodzące do towaru i oczekiwań klienta na wysokim poziomie. Wydaje mi się, że przyczyną zła w moim przypadku był (a być może wciąż jest) niesprawny wewnętrzny system obsługi zleceń, dlatego każdego kto zamierza dokonać zakupu z myślą o natychmiastowym odbiorze/kurierze uczulam na potencjalne opóźnienia i konieczność upominania się o swoje.
5 / 5
2020-01-31 07:54:37
Alina
Bardzo profesjonalnie, bardzo szybko załatwiona transakcja.
5 / 5
2020-01-31 07:10:27
Wiesław
Szybko, w najlepszej cenie. POLECAM ABFOTO!!
5 / 5
2020-01-30 18:29:42
Stanisława
Wszystko w porządku. Rabat naliczony "automatycznie".
5 / 5
2020-01-30 17:07:34
Henryk
Towar zgodny z informacjami zawartymi na stronie internetowej. Bardzo dobrze i z dbałością zapakowane, by elektronika nie ucierpiała podczas transportu.
3 / 5
2020-01-30 15:54:06
Bogdana
Jestem rozczarowana podejściem do klienta. Rabat dostępny w chwili zamówienia nie został mi udzielony,ponieważ zapłata nastąpiła następnego dnia, a wg jakiegoś i gdzieś dostępnego regulaminu ze względu na kończąca się promocję zapłata powinna nastąpić w dniu zamówienia. Sklep obiecuje promocję, do której jest mnóstwo haczyków w regulaminie, byle klient z niej nie skorzystał. W chwili zaistnienia problemu nie było już możliwości zweryfikowania tego z rzekomym regulaminem. Sklep umyślnie wprowadza w błąd.
4 / 5
2020-01-30 15:45:07
Klemens
calkiem dobrze, dluga dostawa, ale miła obsluga
2 / 5
2020-01-30 13:40:04
Wincenty
Na infolinię nie idzie się dodzwonić Towar mimo dostępności ma opóźnianą sztucznie wysyłkę "a bo nie możemy wysłać paczkomatem" Po zmianie sposobu dostawy zamiast wysłać paczkę odrazu czekałem kolejny dzień żeby się dowiedzieć, że moja paczka jeszcze nie wyszła nawet z magazynu
5 / 5
2020-01-30 13:06:34
Ryszard
Szybka dobrze zabezpieczona dostawa.Dobra cena.
5 / 5
2020-01-30 11:24:04
Aga
Polecam :D Miłe zaskoczenie <3
5 / 5
2020-01-30 10:47:56
Celestyna
Super ekipa, świetny sklep i ceny, polecam całym serduchem!
2 / 5
2020-01-30 10:45:43
Adam
Brak możliwości skorzystania z promocji, która obowiązywała podczas zakupu, zamówienia towaru (nieaktywne pole "szczegóły promocji" przez co nie spełniłem warunków w regulaminie promocji).
5 / 5
2020-01-29 18:04:09
Malina
Sklep ma duży wybór i konkurencyjne ceny, całość zakupów przebiegała sprawnie, sprzedający na bieżąco informował na jakim etapie jest realizacja i nie był potrzebny dodatkowy kontakt.
5 / 5
2020-01-29 17:53:10
Aneta
Towar był do odbioru tego samego dnia, wszystko przebiegło sprawnie i bez problemów. Polecam!
5 / 5
2020-01-29 17:06:01
Olaf
Wszystko zgodnie z opisem. Polecam
1 / 5
2020-01-29 16:31:06
Antoni
Zamówiłem obiektyw w trakcie trwania promocji kasa wraca z dostawą i płatnością w salonie AB foto. A że przesyłka nie była opłacona z góry i przyszła do sklepu po zakończonej promocji To się voucher taki tam chwyt marketingowy szkoda ale regulamin to regulamin ...:(
5 / 5
2020-01-29 14:21:32
Krystian
Pierwszy zakup w AB FOTO. Fachowa i sympatyczna obsługa - Pan Sławomir. Ku mojemu zdziwieniu otrzymałem najlepszą ofertę cenową na cały zestaw oraz dodatkowo Vouchery na 300 pln. Polecam serdecznie
5 / 5
2020-01-29 14:15:02
Celestyn
Pan Sławomir jak zwykle przygotował najlepszą ofertę na tle konkurencji. Nawet salony dystrybutorów nie oferowały tak dobrych rabatów jakie otrzymałem w AB FOTO. To już drugi większy zakup i szykuję się do trzeciego - oczywiście u Pana Sławka. Na bank mam już swój ulubiony sklep fotograficzny.
5 / 5
2020-01-29 13:13:10
Błażej
Odbierałem osobiści, dzięki czemu mogłem sprawdzić sprzęt. Zamówiony towar najwyższej jakości, skompletowany dość szybko.
5 / 5
2020-01-29 13:04:29
Brygida
towar okazał się fabrycznie uszkodzony, sprzedawca w ekspresowym tempie wymienił go na nowy, - w 100 % polecam
5 / 5
2020-01-29 12:33:14
Jerzy
wszystko ok, to było parę kalendarzy - druk w porządku, bez zastrzeżeń (może tylko zdjęcia robione pod światło utonęły w czerni w druku jeśli idzie o detale, ale to tak już bywa, trochę ryzyko po mojej stronie, reszta zdjęć wydrukowana bardzo ok., żadnych zaskoczeń)
5 / 5
2020-01-29 12:04:29
Ismena
Szybkie zamowienie, produkt był już dostępny do odbioru tego samego dnia. Bardzo miła obsługa w samym lokalu :) polecam
5 / 5
2020-01-29 11:22:59
Kalina
szybka realizacja, polska dystrybucja i gwarancja; kupon na zakupy 150 zł ;-) Polecam sklep !
5 / 5
2020-01-29 11:19:29
Witold
Sprawnie przeprowadzona transakcja. Panowie z salonu w Westfield Arkadia bardzo pomocni i profesjonalni.
5 / 5
2020-01-29 11:10:27
Przemysław
Transakcja przebiegła wzorowo.
5 / 5
2020-01-29 11:05:39
Robert
Smartfon Xiaomi Redmi 7A DS 2GB / 32GB Czarny
4 / 5
2020-01-28 22:15:52
Bożena
Ogólnie dobrze. Jedynie sklep bardzo często zmienia ceny i gdybym zaczekał kilka dni, to bym kupił 130zł taniej i jeszcze otrzymał voucher na kolejne 150zł. Trochę niemiła niespodzianka.
5 / 5
2020-01-28 14:56:15
Tamara
Szybko i sprawnie do oddziału.
5 / 5
2020-01-28 14:11:57
Waldemar
300 stówy taniej i się opłaciło :)
5 / 5
2020-01-28 08:35:10
Wiesława
Pierwszy zakup - wszystko w jak najlepszym porządku!
5 / 5
2020-01-27 21:37:58
Radomir
Szybko i zgodnie z opisem. Sklep godny polecenia 👍
5 / 5
2020-01-27 20:30:02
Matylda
Sklep jest ok. Wszystko bez problemu
5 / 5
2020-01-27 12:28:33
Olga
Szybko, sprawnie, profesjonalnie.
5 / 5
2020-01-27 11:55:32
Antoni
kontakt ok. produkt zgodny z opisem. wszystko ok.
5 / 5
2020-01-27 10:06:12
Edmund
Super sklep ! pełen profesjonalizm. Nikon D750 - coś wspaniałego.
5 / 5
2020-01-27 08:51:29
Zbigniew
Super transakcja, na profesjonalnym poziomie
4 / 5
2020-01-25 18:48:45
Jędrzej
Kontakt telefoniczny bardzo utrudniony, na maile dostałem odpowiedź po kilku dniach, poza tym wszystko w porządku.
5 / 5
2020-01-25 14:25:19
Juliusz
Bardzo dobry kontakt , szybka wysyłka ,POLECAM
5 / 5
2020-01-24 18:05:55
Laura
dobry serwis ,starannie opakowany
5 / 5
2020-01-24 17:19:35
Otylia
Jestem bardzo zadowolona z mojej kolejnej fotoksiążki z ABFOTO, jak najbardziej polecam!
5 / 5
2020-01-24 16:46:12
Barbara
Fachowa obsługa (dobry, bezproblemowy kontakt), bardzo konkurencyjna cena i pełne sprawdzenie stanu przy odbiorze w sklepie
3 / 5
2020-01-24 12:21:10
Emanuel
Więcej wiedzy u sprzedawcy nie zaszkodziłoby. Sprzedawca powinien być zainteresowany klientem i sprzedawany towarem.
5 / 5
2020-01-24 10:37:59
Anastazja
Bardzo szybka i miła obsługa.
5 / 5
2020-01-23 13:21:24
Dorota
Wszystko wnporzadku. Szybka realizacja
5 / 5
2020-01-23 13:09:26
Sławomir
Bardzo dobry kontakt. profesjonalne podejście do klienta. Polecam sklep!
4 / 5
2020-01-23 11:19:27
Bronisława
Zbyt długi okres oczekiwania na produkt, poza tym OK
5 / 5
2020-01-23 10:56:13
Antonina
sprawna wysyłka, jestem bardzo zadowolona z zakupu i obsługi
5 / 5
2020-01-23 09:42:55
Arkadiusz
Profesjonalna i bardzo szybka realizacja zlecenia. Polecam wszystkim
5 / 5
2020-01-23 08:00:52
Tadeusz
Wszystko Ok towar zgodny z opisem
5 / 5
2020-01-22 18:07:03
Bronisława
Super obsługa w salonie w Bielsku. Polecam!
5 / 5
2020-01-22 17:58:23
Leokadia
Profesionalna i miła obsługa obsługa, znają się na rzeczy, polecam z calego serca.
5 / 5
2020-01-22 14:45:44
Aleksander
Bardzo szybko dostarczyli towar do wskazanego sklepu, a cena była niższa niż najniższa na Alle..o
5 / 5
2020-01-22 14:24:52
Bartosz
Nap pewno jeszcze skorzystam ze wzgledu na miła obsługę i jedne z najniższych cen oraz pełną gwarancje producenta, a nie jak w innych sklepach typu najtaniej allegro gwarancja sprzedawcy.
3 / 5
2020-01-22 14:12:31
Beniamin
Iphone 11 z przodu wadą kosmetyczną.
5 / 5
2020-01-22 14:03:35
Henryk
Wszystko ok Przy projektowaniu trochę się wieszała strona
5 / 5
2020-01-22 14:00:55
Maksym
Wszystko bardzo dobrze, polecam!
5 / 5
2020-01-22 13:29:15
Marzena
Przemiła obsługa, bardzo szybka realizacja zamówienia!
5 / 5
2020-01-22 13:15:10
Arleta
Transakcja przebiegła sprawnie, towar w dość atrakcyjnej cenie, koszt wysyłki akceptowalny. i bez
5 / 5
2020-01-22 12:55:37
Jadwiga
szybko i sprawnie. Obiektyw dostępny w ciągu godziny w wybranym salonie
5 / 5
2020-01-22 12:10:13
Irma
Polecam!!! Szybko tylko szkoda że nie wszystkie towary można odebrać osobiście w sklepach.
5 / 5
2020-01-22 11:37:58
Arnold
Towar odebrałem w punkcie ABFoto Arkadia.
4 / 5
2020-01-22 10:53:15
Emil
AB Foto szybcy, ale nie uważnu przy adresowaniu paczki do wysyłki. Obsługa miła
5 / 5
2020-01-22 10:16:30
Milena
Od kilku lat robię fotoalbumy maksymalnej wielkości na ok 100 stronicach, z ok 300-400 zdjeć w każdym albumie. Wydałam na to "hobby" już niemałe pieniądze. W 2019 roku zamówiłam 11 różnych egzemplarzy. 1. Jestem obecnie bardzo zdowolona. Piszę obecnie, bo pierwszy mój projekt 100 stronicowy zaginął z powodu zmiany programu komputerowego w abfoto. Uf, wielka strata (!)i nerwy, ale p. kierownik abfoto w Bonarce jakoś przekonał mnie, żebym została w abfoto i nie przechodziła do konkurencji. 2. Za każdym razem kiedy wchodzę do waszego programu to obawiam się, że oich projektów nie będzie. Wolalabym mieć ich kopie na swoim komputerze dla bezpieczeństwa. 3. Uwielbiam projektować fotoalbumy u was, choć 2 razy strona tytułowa (!) na wydruku była nieco przesunięta w porównaniu z moim projektem (musiałam zamawiać jeszcze raz po korekcie projektu na tzw. wyczucie). 4. Chciałabym też mieć możliwość kopiowania części jednego projektu do drugiego, a obecnie tonie jest możliwe. 5.Mam jeszcze kilka uwag do programu ale i tak jestem zachwycona fotoalbumami ! To są super prezenty.
5 / 5
2020-01-22 09:21:29
Klementyna
Wszystko przebiegło pomyślnie.
5 / 5
2020-01-21 23:59:38
Franciszek
Kupiłem obiektyw taniej o 25% od najniższej cenie w Polsce. Trzeba często zaglądać na ich ofertę. Szybka dostawa. Dobrze zapakowane. Oryginalne pudełko, Polska dystrybucja.
5 / 5
2020-01-21 22:24:30
Oskar
Zamówienie odebrałem tego samego dnia, mimo iż w warunkach było, że realizacja 24h. Poszli mi na rękę i nie grymasili. Super!
5 / 5
2020-01-21 21:00:02
Wacław
Aparat Nikon Z6 + adapter FTZ + obiektyw Nikkor 50mm f1.8
5 / 5
2020-01-21 18:21:54
Ziemowit
ZAKUP PRZEBIEGŁ POMYŚLNIE, POLECAM !!!!!!!!!!!
4 / 5
2020-01-21 16:42:04
Ernest
Ok aczkowiek moja fotoksiążka była oglądana w sklepie ponieważ opakowanie było otwarte.
5 / 5
2020-01-21 15:38:04
Arlena
Jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania, jest ok.
5 / 5
2020-01-21 15:34:15
Szymon
POLECAM!!! Na zakup aparatu zdecydowałem się szybko ze względu na wysoki rabat. Zamówiłem w środku dnia, a otrzymałem ok 9-tej dnia następnego. Błyskawicznie bez najmniejszego problemu.
5 / 5
2020-01-21 12:43:18
Teresa
Świetny kontakt,szybka realizacja ,polecam
5 / 5
2020-01-21 12:08:43
Martyna
Wszystko bardzo profesjonalnie przeprowadzone.
1 / 5
2020-01-21 00:14:30
Zbigniew
Opis na stronie wprowadzał w błąd. Otrzymałem niekompletny towar. Sklep wypiera się wszystkich argumentów. Po mojej interwencji zdjęcia jak i opis zostały zmienione. Brak jakiejkolwiek sensownej rekompensaty. Ponadto zostałem okłamany w żywe oczy. Zaproponowali mi rabat -20 zł na jakieś bzdury których nie potrzebuję. Brakująca osłona do obiektywu to koszt ponad 100zł. Zdjęcia jak i opis wskazywały, że osłona jest w zestawie.
5 / 5
2020-01-20 22:28:15
Bernardeta
Szybka dostawa, świetny kontakt. Polecam 100%
5 / 5
2020-01-20 20:47:55
Emanuel
Wszystko OK. Szybko, sprawnie i zgodnie z opisem.
5 / 5
2020-01-20 20:07:43
Bogusław
Telewizor, bardzo dobry kontakt telefoniczny, udzielone rzetelne informacje
5 / 5
2020-01-20 14:32:32
Cyprian
Świetny kontakt i szybka realizacja zamówienia.
5 / 5
2020-01-20 14:09:23
Alicja
Bardzo szybka dostawa. Musialam przedłużyć twrmin odbioru produktu i nie bylo z tym najmniejszych problemow. W punkcie odbioru w Krakowie bardzo mila obsluga :-) Polecam!
5 / 5
2020-01-20 11:13:08
Oksana
Bardzo polecam, wszystko przebiegło tak jak powinno.
5 / 5
2020-01-20 10:57:40
Oliwier
Szybka realizacja zamówienia, informowanie o jego etapach. Na następny dzień miałem już przesyłkę (dobrze zabezpieczona).
5 / 5
2020-01-20 10:38:06
Wacław
Szybko, sprawnie. Opcja odbioru w sklepie i dopasowanie formy płatności do potrzeb na ogromny plus. Dodatkowo fachowe porady podczas odbioru, co było pozytywnym zaskoczeniem
5 / 5
2020-01-20 09:54:46
Rudolf
Super towar, zgody z oczekiwaniem. Szybka dostawa.
5 / 5
2020-01-19 22:53:24
Roman
Projekt wykonany bardzo dobrze, bez zastrzeżeń.
5 / 5
2020-01-19 20:25:57
Krystyna
Zamówienie jest dobrze wykonane. Stosunek jakości do ceny wybitny.
5 / 5
2020-01-19 11:32:43
Pola
Szybka dostawa w najlepszej obecnie cenie
5 / 5
2020-01-18 18:29:17
Kornelia
Dobry kontakt, swietna cena, dostawa szybka, a produkt zgodny z opisem. Polecam
5 / 5
2020-01-18 11:57:20
Monika
Szybko, sprawnie, dobry kontakt.
5 / 5
2020-01-18 11:46:56
Beata
Szybko i sprawnie, towar zgodnie z oczekiwaniami.
5 / 5
2020-01-17 18:24:20
Jagoda
profesjonalny sklep, bez zastrzeżeń

Rzetelne opinie o AB FOTO