Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję ABENTO

ABENTO Opinie 4.4 (125)

Leżajska 3/51
02-155
Warszawa
22 290 24 10
opinie ABENTO
speedtest
4.4
125
Opinii

Dobrze

1 / 5
2019-01-23 17:04:29
Lucyna
Jeszcze tak nieudanych zakupów przez internet nie miałam. Nie myślałam, że kiedykolwiek będę zmuszona do szukania prawnika, ale w tym przypadku ciężko odpuścić. Nigdy też nie posunęłam się do pisania niepochlebnych opini na internecine na temat jakiejś firmy, natomiast mam nadzieję, że ten wpis odwiedzie przynajnniej część osób od pomysłu zakupów w firmie Abento. W kilku zdaniach. Zamówienie na zegarek złożyłam 3 grudnia 2018 miejąc nadzieję, że dojdzie przed Świetami. Po 10 dniach (tj.13.XII) otrzymałam email od firmy: "Niestety nadal oczekujemy na dokonanie odprawy celnej partii towaru przeznaczonej dla ABENTO. Planowany termin dostawy do ABENTO mija w dniu dzisiejszym. Mamy nadzieję, że wysyłka będzie możliwa dniu jutrzejszym." I był to ostatni email/kontakt ze mną ze strony ABENTO. Kolejne moje zapytania (17go I 19go XII) o status przesyłki bez odpowiedzi. Oczywiscie próbowalam tez kontaktu telefonicznego (kilkanaście razy) - bez odpowiedzi. Próbowałam kontaktu z Abento, bo domyślając się, że przesyłka nie dojdzie na czas, chciałam im przekazac, iż na świeta wyjeżdżam na dwa tygodnie i alternatywą byłoby zmiana adresu dostarczenia przesyłki (co prawda po Świetach, ale lepiej późno niż wcale). W styczniu wysłałam kolejny email do Abento z prośbą o zwrot pieniędzy. Potem kolejny email z prośbą o kontakt. Do tej pory nie otrzymałam zegarka (którego już po tym wszystkim nie chcę), zwrotu pieniędzy, ani kontaktu ze strony Abento.
5 / 5
2017-05-19 12:59:56
Marcel
Właśnie odebrałem zegarek Seik serii SKX zakupiony w sklepie Abento.pl. Jestem bardzo usatysfakcjonowany. Dostałem zegarek niedostępny w innych polskich sklepach. Wysłałem zapytanie do kilku sklepów dotyczące sprowadzenia takiego zegarka na zamówienie. Sklep Abento.pl jako jedyny podjął się realizacji mojego zamówienia. Zegarek dotarł do mnie po 2 tygodniach. Ponadto, zegarek przyjechał do mnie już nakręcony, z poprawnie ustawioną datą i godziną. Gotowy do założenia na rękę prosto z pudełka. Moje zamówienie zostało zrealizowane perfekcyjnie. Zarówno kontakt ze sklepem, płatność, jak i wysyłka nie wzbudziły żadnych zastrzeżeń. Serdecznie polecam i rekomenduję sklep Abento.pl. Pozdrawiam, Marek
2 / 5
2015-02-25 08:19:45
Jerzy
Bardzo duże problemy przy reklamacji zegarka za 1200zł! Serwis wręcz opryskliwy i chamski. Totalnie odradzam!
1 / 5
2015-01-12 10:55:46
Herbert
Nie polecam! Zamówiłem zegarek 18 dni temu i do dzisiaj nie dostałem choć było napisane że termin realizacji 6-8 dni!!! Kompletny brak kompetencji i fachowości.
5 / 5
2015-01-08 21:32:41
Sandra
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2015-01-06 17:57:23
Joachim
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
1 / 5
2014-12-30 12:56:34
Michał
Ciągle czekam na realizację zamówienia . Otrzymałem wiadomość , że będzie zrealizowane 5 albo 7 stycznia .Zobaczymy , na razie czekam ..... z
5 / 5
2014-12-29 15:40:23
Diana
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-12-23 13:08:09
Anastazja
Jestem pod wielkim wrażeniem. Dawno nie byłam tak profesjonalnie obsłużona. Zamawiałam zegarek, który nie był przeznaczony do sprzedaży na rynku europejskim, tylko japońskim i amerykańskim. Wysłałam zapytanie do 17 sklepów w Polsce czy mogą sprowadzić mi ten zegarek. Tylko sklep Abento był w stanie sprostać zadaniu. Dowiedziałam się, że zegarek jest tylko na specjalne zamówienie. Zostałam poinformowana o czasie realizacji (sklep wywiązał się w 100%, przesyłka doszła nawet 1 dzień wcześniej), dostałam 3% rabatu na zakup i 10% na kolejne zakupy. Na wszystkie maile miałam natychmiastową odpowiedź. Będę wszystkim polecać ten sklep!
5 / 5
2014-12-19 11:38:47
Apoloniusz
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-12-15 08:46:08
Karol
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
3 / 5
2014-11-07 10:11:04
Henryka
tragicznie długi ,wręcz absurdalny ,czas realizacji zamówienia.
2 / 5
2014-10-16 10:22:32
Zbyszko
Towar dostarczony z opóźnieniem z winy Poczty Polskiej dokładnie mówiąc listonosza. Towar odebrałem sam na poczcie.
3 / 5
2014-10-10 20:44:02
Jan
Transakcja przebiegła i tyle.
4 / 5
2014-09-24 08:06:10
Józef
Próbują sprzedać towar nie dość, że drożej niż konkurencja to jeszcze nie mają towaru na stanie. Typowy sklep wydmuszka, takie mam wrażenie.
5 / 5
2014-09-22 11:17:42
Paula
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-09-11 14:35:44
Eugeniusz
Mimo, że zegarek, który zamówiłem miał wadę fabryczną i cieszyłem się nim dwa dni, to jestem bardzo zadowolony, gdyż bez problemu zabrali uszkodzony towar i przysłali nowy wraz z przeprosinami. Śmiało polecam robienie zakupów w firmie Abento.
3 / 5
2014-09-05 11:16:38
Barbara
Wystawili zegarek, który nie jest już produkowany od razu zwrócili pieniądze
5 / 5
2014-08-09 22:18:01
Luba
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2014-07-31 16:46:35
Otylia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam. Przede wszystkim produkt, który zamówiłam i dostałam nie był dostępny praktycznie nigdzie indziej
5 / 5
2014-07-22 09:35:07
Klaudia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
2 / 5
2014-07-21 18:58:14
Judyta
Transakcja przebiegła bardzo długo . Polecam.
3 / 5
2014-07-15 15:21:34
Edmund
Pomimo wydluzonego czasu wysyłki polecam.
5 / 5
2014-07-02 09:51:18
Sonia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-06-23 22:45:15
Elżbieta
bardzo się cieszę ze realizowałam transakcje z tak profesjonalnym sklepem. z całą pewnością nie jest to mój ostatni zakup i szczerze polecam. Pozdrawiam.
5 / 5
2014-06-23 09:44:20
Bernardeta
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam wszystkim.
5 / 5
2014-06-21 12:46:07
Błażej
Idealna komunikacja, szybka dostawa, swietny towar. Polecam.
5 / 5
2014-05-30 18:07:21
Jolanta
Transakcja przebiegła pomyślnie.Bardzo szybka obsluga Polecam.
5 / 5
2014-05-28 22:57:47
Renia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-05-28 18:36:23
Fabian
Transakcja przebiegla pomyślnie choć torche czekałem z powodu chwilowego braku produktu ale cel jest idealny zegarek TO SAMA KLASYKA W PROSTOCIE ALE TZW. PROSTOCIE INNEJ ZEGAREK MA COS W SOBIE GODNY POLECENIA KTORZY LUBIA OWA PROSTOTE ALE I ELEGANCJE POLECAM sklep jest super dla klienta zrobia wszystko aby był zadowolony.I TAK TRZYMAC
2 / 5
2014-05-27 06:52:57
Robert
Transakcja przebiegła pomyślnie jednak bardzo długi czas oczekiwania na przesyłkę w porównaniu z zakupami w innych sklepach internetowych.
5 / 5
2014-05-22 13:51:43
Jowita
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.czasem trzeba poczekać Ale warto bo towar zamówiony jest naprawde godny polecenia
3 / 5
2014-05-15 11:56:04
Krzysztof
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2014-05-15 10:38:13
Barbara
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-04-18 21:40:29
Błażej
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-04-10 18:06:39
Dymitr
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-04-02 18:53:29
Luiza
Transakcja przebiegła pomyślnie, jestem bardzo zadowolona z Obsługi, która jest bardzo pomocna :) przesyłkę dostarczono w 24 godz. Polecam!!!
5 / 5
2014-03-31 09:31:48
Wera
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam sklep. Towar zgodny z opisem i specyfikacją w cenie konkurencyjnej w stosunku do oferty innych dostawców.
5 / 5
2014-03-28 17:47:42
Regina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-03-27 22:35:46
Stanisława
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
1 / 5
2014-03-17 15:16:26
Oksana
Ciągle czekam na zamówione zegarki
5 / 5
2014-03-11 09:38:13
Faustyna
naprawdę wyjątkowa sprawność w realizacji - super szybka komunikacja, bardzo szybkie odpowiedzi na zapytania itp
4 / 5
2014-03-07 12:45:21
Maksym
Transakcja przebiegła pomyślnie. Sklep bardzo szybko odpowiada na pytania - obsługa bardzo miła. Jakość zamawianego przeze mnie produktu rewelacyjna. Polecam.
5 / 5
2014-03-04 18:07:49
Tomasz
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2014-02-04 14:46:51
Waldemar
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-02-03 20:08:55
Patryk
Transakcja przebiegła pomyślnie. Upewniłem się wcześniej co do czasu realizacji, wg wcześniejszych zapewnień ze strony sklepu wszystko przebiegło dokładnie tak jak była o tym mowa. Polecam sklep! Świetne zegarki, których nigdzie indziej nie można dostać!
5 / 5
2014-01-29 11:51:14
Apolonia
Transakcja przebiegła szybko i pomyślnie. Jestem zadowolona z otrzymanego towaru. Sklep wart polecenia!!! Pozdrawiam
5 / 5
2014-01-24 09:14:18
Lucjan
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-01-23 12:10:15
Janusz
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-01-20 22:27:58
Gracjan
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-01-18 19:28:48
Ewelina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2014-01-15 16:15:08
Arnold
Sprzedający bardzo miły w rozmowie z klientem. Zegarek świetny (chyba już nie uczuli :-)). Realizacja zamówienia błyskawiczna. Polecam z czystym sumieniem.
2 / 5
2014-01-07 16:17:38
Jarosława
Bardzo długi czas realizacji. Brak konkretnej odpowiedzi kiedy towar zostanie dostarczony. Prezent na święta otrzymany w Nowym Roku...
5 / 5
2014-01-04 00:25:58
Apoloniusz
Najlepsza obsługa klienta jaką doświadzczyłem od lat!! Polecam.
4 / 5
2013-12-31 10:54:25
Witold
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-12-31 09:59:06
Klaudia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-12-27 17:09:14
Greta
Transakcja przebiegła pomyślnie-towar dokładnie taki jak zamawiałam. Polecam.
1 / 5
2013-12-20 16:01:36
Bogusław
Szukajcie innego źródła a ten sklep omijajcie!!!
5 / 5
2013-11-22 18:58:42
Ryszard
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-11-20 22:02:25
Stefania
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-11-04 14:37:53
Celina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-10-04 15:28:05
Roman
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-10-03 11:14:43
Marlena
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.Dłuzszy okres trealizacji wynikał z potrzeby "ściągnięcia" towaru pod zamówienie - z czym sie liczyłam przed dokonaniem zakupu. Wszystko OK.
4 / 5
2013-10-01 11:57:22
Renia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-09-25 11:53:52
Igor
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-09-25 09:56:39
Ludmiła
Jestem 100% zadowolona z zakupu. Bardzo dobry kontakt, przy każdej wątpliwości otrzymywałam wyczerpujące informacje. Przesyłka błyskawcznie dotarła rankiem następnego dnia, no i sam zegarek dokładnie taki jak miał być. Szczerze polecam zakupy w ABENTO.
5 / 5
2013-09-23 10:38:36
Cecylia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-09-09 16:47:38
Błażej
Sklep Abento zasługuje na najwyższe uznanie. Transakcja przebiegła wzorcowo. Bardzo dobry kontakt ze sprzedającym. Zamówiony zegarek DKNY był zgodny z opisem i otrzymałem go w umówionym terminie. Szczerze polecam.
5 / 5
2013-09-02 12:57:27
Celina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-08-29 11:50:43
Henryka
Transakcja przebiegła bezproblemowo. Szybka wysyłka, bardzo dobry kontakt ze sklepem. Dziękuję i polecam zakupy w tym sklepie.
5 / 5
2013-08-26 14:17:27
Magda
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
1 / 5
2013-08-13 10:39:55
Renia
Bardzo długi czas oczekiwania. Firma nie ma prezentowanych towarów tylko je zamawia za granicą dopiero po złożeniu zamówienia. Do tego duży czas opóźnienia przez Urząd Celny, Zdecydowanie nie polecam.
5 / 5
2013-07-30 09:38:42
Regina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-07-25 19:38:18
Luiza
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-07-24 09:20:00
Lesław
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2013-07-15 11:08:02
Grażyna
Transakcja przebiegła z drobnymi problemami, zakończona pomyślnie. Zabrakło mi propozycji innego modelu produktu ze względu na brak zamówionego towaru na stanie.
5 / 5
2013-07-09 15:11:49
Przemysław
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-06-21 18:28:18
Jowita
Transakcja przebiegła pomyślnie. Szybko i dobrze zapakowane. Polecam. Najwiecej informacji o firmie dowiadujemy sie w przypadku jakiej kolwiek reklamacji ja jednak na razie nie planuje. Pozdrawiam
5 / 5
2013-03-25 07:43:59
Gabriela
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-03-16 13:31:37
Wanda
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-02-13 15:55:21
Olaf
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-02-02 09:14:00
Kornelia
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-01-17 11:25:36
Ismena
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2013-01-12 20:30:16
Tomasz
Fachowo i szybko, zgodnie z zamówieniem. Polecam.
4 / 5
2012-12-22 17:51:56
Józef
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2012-12-21 20:30:48
Michał
Transakcja przebiegła pomyślnie. Przedstawiciela sklepu udzielają fachowych opinii i szybko odpowiadają na maile. Polecam.
5 / 5
2012-12-12 09:03:40
Paulina
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2012-12-06 09:02:35
Seweryn
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.Jedyny moze nie istotny minus to taki ze dzowniono do mnie z numeru zastrzezonego jakby mial numer kontaktowy wczesniej bylbym w stanie sie umowic na konkretna godzine a tak zadzwoniono do mnie jak bylem w trasie i musisalem sie wracac gdzei wczesniej stałem w korkach ok godziny . Poza tym wszystko ok :)
5 / 5
2012-12-03 06:50:25
Emanuel
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
1 / 5
2012-11-30 10:46:09
Antonina
Jaja sobie robią z klientów Kupiłam zegarek Jacques Lemans ROME 1-1578B pieniądze wpłacone zostały od razu na konto po 2 tygodniach otrzymałam e mila że gotowe do wysyłki , i nagle status zamówienia zostaje anulowany NIE POLECAM tego sklepu
4 / 5
2012-11-22 10:09:09
Julita
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2012-11-22 10:09:09
Wieńczysła
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2012-11-08 17:38:42
Milena
Transakcja przebiegła pomyślnie. Towar zgodny z ofertą. Czas realizacji zamówienia był trochę długi, ale było to zaznaczone w ofercie a więc nie mam pretensji. Sklep polecam.
4 / 5
2012-11-07 09:09:26
Wanda
Transakcja przebiegła pomyślnie. Jak bedzie zgwarancją zosbaczymy.
5 / 5
2012-10-30 08:47:12
Elżbieta
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
5 / 5
2012-10-26 00:46:00
Romuald
Godby polecenia sklep. Kompleksowa i szybka obsługa, jeśli masz jakiś kłopot, problem lub pytanie rozwiązują wątpliwości i problemy w minutę.
4 / 5
2012-10-05 10:30:49
Wiola
mila obsluga,towar w swietnym stanie, zgodny z zamowieniem.polecam
4 / 5
2012-09-13 08:24:41
Klaudiusz
Niestety czas realizacji z 6 dni roboczych miał się wydłużyć o kolejne 5 dni. Nie mogłem tyle czekać i anulowałem zakup.
5 / 5
2012-09-06 19:52:07
Eligiusz
Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam.
4 / 5
2012-08-02 21:43:06
Edmund
Zakup bezproblemowy nie spodziewałem się nawet że tak szybko będzie zrealizowany
5 / 5
2012-08-01 22:09:49
Sonia
ekspresowa wysyłka. miły kontakt. pomoc
4 / 5
2012-06-18 09:40:33
Bogusław
Długo czekałem na dostarczenie towaru ale było to zaznaczone przy zamawianiu.
5 / 5
2012-05-05 07:40:44
Albert
polecam ten sklep mimo, że ceny ma wyższe niż konkurencja
5 / 5
2012-05-04 10:46:26
Edmund
Bardzo szybka realizacja zamówienia na włochy (Warszawa). Polecam
5 / 5
2012-04-11 12:30:38
Karina
Wolałabym, żeby czas oczekiwania na realizację i przesyłkę był krótszy.
4 / 5
2012-03-02 11:09:03
Bogdan
Towar zgodny z opisem, mały minus to brak instrukcji w j.polskim(nie muszę znać j. hiszpańskiego lub angielskiego jeżeli kupuję w Polsce)ale bez problemu pan z obsługi wytłumaczył zasady działania zegarka.Czas dostarczenia towaru- do przyjęcia, aczkolwiek w tym samym czasie wysłałem pieniądze do innej firmy - towar miałem na drugi dzień. Generalnie niema co narzekać ogólnie było OK.
5 / 5
2012-02-25 13:02:32
Ludwika
Super sklep potrzebowałam szybko prezentu na osiemnastkę dla córki, szybko w ciągu paru godzin zegarek został dostarczony. Na pewno jeszcze nie raz zrobię tam zakupy.
3 / 5
2012-02-06 12:44:39
Dymitr
Zegarek, który zamówiłem nie jest najpopularniejszym modelem, stąd moja wyrozumiałość i oczekiwanie kilkudniowe. Generalnie ok
5 / 5
2012-01-29 11:50:43
Franciszek
ok. szybko załatwione zamówienie
5 / 5
2012-01-23 11:58:32
Kamila
Jestem bardzo zadowolona z przeprowadzonej transakcji
5 / 5
2011-12-24 10:31:46
Cecylia
Transakcja dokonana. Polecam. Dobry kontakt. Szybka reakcja. rzetelna informacja.
5 / 5
2011-12-15 16:19:09
Tobiasz
Bardzo dobry kontakt, szybka realizacja, polecam
5 / 5
2011-11-08 07:59:56
Lesław
Przesyłka zrealizowana w ekspresowym tempie. Zegarek zgodny z zamówieniem. Gorąco polecam :)
4 / 5
2011-11-07 10:17:32
Radosław
Towar zakupiony bez zastrzeżeń- taki jak na zdjęciach. Serdecznie polecam
5 / 5
2011-11-01 22:38:11
Barbara
Bardzo szybka i profesjonalna obsługa .
5 / 5
2011-10-25 12:21:51
Walenty
Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Przesyłka ekspresowa. Nie minęło 24h od momentu wysłania przesyłki a już zegarek miałem w domu. Polecam sklep Abneto.
5 / 5
2011-09-11 22:18:50
Lucjan
Szybko i zgodnie z zamowieniem
3 / 5
2011-09-08 09:26:08
Wieńczysła
Sklep godny polecenia, czas realizacji troszkę za długi
5 / 5
2011-08-10 07:03:33
Bernadeta
Polecam. Profesjonalizm w działaniu.
5 / 5
2011-07-15 20:29:37
Felicja
Fachowa obsługa, polecam z korzystania z usług tego sklepu.
5 / 5
2011-07-15 08:05:02
Julianna
Jestem zadowolona, towar zgodny z opisem, obsługa rzetelna, czas oczekiwania zgodny z ustalonym, polecam sklep.
4 / 5
2011-07-13 06:21:56
Eryka
dosyc szybko i sprawnie. Jestem zadowolony.
5 / 5
2011-06-29 17:48:49
Alfred
Rano kontakt ze sklepem, odbiór zegarka o 12 w umówionym miejscu ... BŁYSKAWICA !!! POLECAM !!!
5 / 5
2011-06-29 10:58:06
Laura
Szybka realizacja, bez problemów - polecam!
5 / 5
2011-06-16 20:22:12
Halina
Zegarek Skagen. Od zakupu do założenia na rękę w 36 h. Polecam

Rzetelne opinie o ABENTO