Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję CTBIKE.PL

CTBIKE.PL Opinie 1.2 (52)

Igrzyskowa 6/99
85-796
Bydgoszcz
52 365 80 24
opinie CTBIKE.PL
1.2
52
Opinii

Źle

1 / 5
2022-06-29 02:18:03
Pioter
Nie otrzymalem towaru ani zwrotu gotowki, zwykli oszusci na szczescie rusza zbiorowy pozew. Handluja towarem ktorego nie maja!!!
1 / 5
2022-06-23 05:21:16
WOJTEK
SŁUCHAJCIE!!!! JEŚLLI DAŁEŚ SIĘ NABRAĆ TEMU OSZUSTOWI, MOŻESZ WCIĄŻ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE!! ZNAJDŹ JEGO SKLEP ALLEGRO - O TEN SKLEP ON CHYBA DBA (CHCE MIEĆ TAM DOBRE OPINIE) I JEST TO JEDYNE MIEJSCE GDZIE MOŻNA SIĘ Z NIM SKONTAKTOWAĆ - NAPISZCIE DO NIEGO TAM TAK JAK JA, MI UDAŁO SIĘ TAK WŁAŚNIE ODZYSKAĆ PONAD 200 ZŁOTYCH. !
1 / 5
2022-06-14 03:34:20
Juras
Chciałem wykonać przelew za towar, ale bank napisał ze nie zrealizuje przelewu na ten nr konta, zalecił kontakt z obsługa banku. Takze byc moze juz ma problem, jednak na spotkanie osobiste (platnosc gotowka) to mozna sie umowic :)
1 / 5
2022-05-06 08:50:55
jarek
potwierdzam - nie realizuja zamowien, brak mozliwosci kontaktu, nie odbieraja telefonow, brak odpowiedzi na maile - zlodzieje i oszusci! po wplaceniu pieniedzy nagle kontakt sie urywa
1 / 5
2022-01-20 07:59:46
piotr
właściciel to oszust
1 / 5
2022-01-07 09:20:44
Agnieszka
Zakupiłam bidon rowerowy. Wpłaciłam pieniądze. Było to 15 grudnia 2021 r. otrzymałam na drugi dzień odpowiedź, że towaru nie ma na stanie. Wnioskowałam więc o zwrot pieniędzy. Do dzisiaj nie mam ani odpowiedzi ani pieniędzy.
1 / 5
2022-01-05 11:45:08
Mrkvbstn
Potwierdzam negatywne doświadczenia innych. Mój błąd polegał na tym, że straciłem czujność. W ofercie były opony, które w innych sklepach nie były dostępne - pomyślałem, że może są z zapasów. Wybrałem opcję zakupu i opłaty przelewem, otrzymałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia i nic. Na e-maile odzew dopiero kiedy poinformowałem, że składam zawiadomienie o oszustwie. Wtedy dostałem informację, że nie ma towaru. Oferuje coś czego nie ma, pobiera pieniądze, których póki co nie zwrócił. Bezczelny typ. Zawiadomienie składam w 15 dniu terminu na zwrot, który sobie wymyślił ale wtedy już nie odpuszczę dopóki nie zostanie skazany za wyłudzenie.
1 / 5
2021-11-28 16:27:55
Łudkis
Pan Czajka to złodziej i oszust!
1 / 5
2021-09-13 09:51:33
Adam
Oszust, nie posiada towaru, problem ze zwrotem pieniędzy!
1 / 5
2021-08-22 16:13:24
Anita
Zostałam oszukana przez tego Pana. Wpłaciłam pieniądze a on za kilka dni pisze, że nie posiada tego i vzy ma zwrócić pieniądze. Do dnia dzisiejszego nie dotarły. Jutro składam zażalenia na policję oraz skargę dk Urzędu Skarbowego w Bydgoszczy.
1 / 5
2021-08-11 11:19:24
Jacek
Zakupy w tym sklepie to tragedia. Nie polecam sklepu, nawet nie przeglądajcie jego oferty bo handlują towarem, którego nie mają w ofercie. Kupiłem kasetę pod koniec czerwca, po kilku dniach sprzedawca poinformował mnie że jest brak towaru. Kiedy poprosiłem o zwrot środków kontakt został zerwany. Anulowałem zamówienie, wysłałem 3 maile z prośbą o zwrot pieniędzy i do dnia dzisiejszego ich nie otrzymałem. Żałuję, że nie przeczytałem wcześnie opinii o tym sklepie. Wielkie oszustwo. Złożyłem zawiadomienie na policję.
1 / 5
2021-08-09 05:15:24
Tomasz
Po zakupie okazało się że brak towaru i do dziś nie otrzymałem zwrotu pieniędzy .Telefonów nie odbiera na maile nie odpisuje zwykły oszust
1 / 5
2021-08-05 11:49:27
Edward
Uwaga OSZUST. Wystawia towar do sprzedaży i po otrzymaniu zamówienia odpowiada, że nie może sprzedać bo nie ma. Nie zwraca pieniędzy, nie odbiera telefonu i nie odpowiada na smsy i maile.
1 / 5
2021-07-29 05:01:33
Marian Z
Właściciel firmy albo właściwie złodziej to zwykły szczur bez honoru. Obsraniec nawet telefonu nie odbiera.
1 / 5
2021-07-15 09:50:14
Sylwia
Po opłaceniu zamówienia po kilku dniach okazało się, że nie ma danego towaru. Napisałam maila o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy-4 razy! Już miesiąc. Nie ma odzewu. Nie da się dodzwonić. Nie ma pieniędzy. Nie ma towaru. (a napisałam z innego maila z zapytaniem o towar i chęcią zakupu to odpowiedź dostałam w tempie ekspresowym, śmiech na sali)
1 / 5
2021-06-12 12:59:27
Andrzej
To samo co reszta, mała kwota nie sprawdziłem ich opinii i wpadka, brak towaru i zwrotu pieniędzy. Nie odpuszczajcie Policja ma komórki do walki z przestępczością internetową tyle, ze trzeba się niestety pofatygować i spisywać protokół u nich. I choćby mieli to umorzyć to i tak trzeba gnoja pognębić.
1 / 5
2020-11-15 15:27:02
Jarek
BRAK TOWARU BRAK KONTAKTU BRAK ZWROTU PIENIĘDZY OSZUST
1 / 5
2020-10-20 20:30:50
Boguś
W ubiegłym miesiącu zamówiony towar, przelew za części rowerowe zrobiony. Przesyłki nie dostałem. Poprosiłem o zwrot pieniędzy. Nie oddaje pieniędzy, nie odpowiada na maile, nie odbiera telefonu.
1 / 5
2020-09-10 23:18:48
rafał
ja mialem to samo ,wiec objecalem panu Michalowi ze mu wpierdole i kase oddał natychmiast .aktualny nr tel do p. Michala 662 020 013 i adres to Bydgoszcz ul przyłubska 9. takich ludzi sie nie ma co litowac.
1 / 5
2020-08-13 21:31:34
Grunwald
p Czajka nie wysyła towaru, nie odbiera telefonów, nie reaguje na maile. Liczy, że klien sobie w końcu odpuści. Trudno uwierzyć, że można być tak niskim złodziejaszkiem, ale jednak. Odradzam!
1 / 5
2020-01-24 20:58:24
Julian
CT Bike Michał Czajka to zwykły oszust !!!! Nie dajcie się nabrać. W czerwcu 2019 zapłaciłem 413 zł za piasty i do tej pory ani towaru ani pieniędzy nie odzyskałem. Zgłosiłem na policję. Z końcem roku prokuratura umorzyła sprawę z powodu: MAŁEJ SZKODLIWOCI SPOŁECZNEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bedę apelował, aby taki gnój nie czół sie bezkarnie...
1 / 5
2020-01-20 11:15:59
Justyna
ODRADZAM ZAKUPY W TYM SKLEPIE !!! Zamówienie nie zostało zrealizowane, w dodatku nie zwrócono mi pieniędzy za towar, którego sklep poprostu nie miał . Pomimo wielokrotnych prób kontaktu z obsługą mailowo i telefonicznie pieniądze nadal nie zostały zwrócone.....
1 / 5
2020-01-07 10:03:41
Weronika
Dołączyłam do grona wyrolowanych.... Towar widniejący na stronie i zakupiony przed świętami jako prezent okazał się niedostępny. Telefonów nikt nie odbierał. Po kilku mailach pan Michał Czajka zaproponował mi inny towar, ale nie skorzystałam i poprosiłam o zwrot pieniędzy na konto. Na razie czekam od miesiąca...
1 / 5
2020-01-01 10:57:23
Igor
CTbike.pl Michał Czajka to oszust i *****, nie wysyła towaru, nie chce zwrócić gotówki, nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonów. Sprawa zgłoszona na policję.
5 / 5
2019-12-18 12:51:07
Sławomira
towar kupiony 17 grudnia dotarł do mnie w niecałe 24 godziny. co prawda okazało się, że kurtka, którą kupiłam jest niedostępna, ale pan zaproponował inną, która spełnia moje oczekiwania. Jestem zadowolona z transakcji
1 / 5
2019-12-16 09:43:25
Cecylia
Przestroga dla innych. CTbike.pl Michał Czajka nie wysyła towaru, nie chce zwrócić gotówki, nie odpowiada na maile i nie odbiera telefonów. Sprawa zgłoszona na policję. Proponuję nie odpuszczać, i robić to samo. Strona dalej działa i kolejni klienci są naciągani.
1 / 5
2019-10-12 14:29:31
Kajetan
Czajka jest złodziejem. Uważać
1 / 5
2019-09-11 16:40:23
Anita
DRAMAT, DNO, OSZUST, ŁACH, ***** Zamówienie złożone 13.08.2019 (5 przedmiotów) @ 14.08.2019 potwierdzenie zamówienia przez sklep [email protected] informacja o braku jednego przedmiotu, pytanie czy chcę by zaproponowano zamiennik 14.08.2019 @ proszę o propozycje zamiennika 20.08.2019 mój pierwszy telefon do firmy, gdzie dowiaduje się, że nie mogą nic zaproponować w zamian, telefonicznie i @ rezygnuję z jednego brakującego przedmiotu i proszę o wysyłkę pozostałych i zwrot kasy za brakujący towar 26.08.2019 ponawiam @ 29.08.2019 kolejny raz dzwonię aby upomnieć się o zamówienie, po telefonie otrzymuje informację @, że kolejnej części nie ma na stanie 31.08.2019 proszę o wysyłkę tego co mają i zwrot kasy za pozostałe przedmioty 05.09.2019 po moim kolejnym telefonie okazuje się że kolejnego przedmiotu też nie ma. 07.09.2019 wysłano do mnie jeden przedmiot 11.09.2019 pomimo telefonicznych i @ upomnień ciągle brak zwrotu środków za pozostałe. Sprawę zgłaszam do odpowiednich organów. ODRADZAM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ Z TYM OSOBNIKIEM. Ja rozumiem, że jest ciepło, że koniec wakacji, że wirtualny sklep zamawia większość towaru dla detalicznego klienta, ale musimy się wzajemnie szanować a już na pewno nie łgać przez telefon i nie okradać!
1 / 5
2019-07-28 18:45:22
Gracjan
Firma Ctbike.Pl Michał Czajka to zwykli [...] Inkasuje wpłatę i "znika"; nie odbiera telefonów, nie odpowiada na e-maile. Opinie w sieci pokazują, że skala oszustw jest spora. Zgłosiłem sprawę policji. Jakiś czas później dostałem z Prokuratury Kraków-Krowodrza "Postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia ... bwobec stwierdzenia, iż społeczna szkodliwość czynu jest znikoma (art. 17 par. 1 pkt 3 k.p.k.)".
1 / 5
2019-07-02 14:07:04
Oliwia
***** i naciągacz! ani towaru ani zwrotu kasy. Ludzie z daleka od tego człowieka.Pamiętaj Ctbike.Pl Michał Czajka KARMA WRACA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 / 5
2019-06-18 15:08:36
Juliusz
No cóż, chyba jestem kolejną osobą wystawioną na stratę przez ten sklep. Towar po opłaceniu nadal widnieje jako nieopłacony, a minęło już kilka dni. Oczywiście nikt nie odbiera telefonów - także nie odpowiada na e-maile. Niestety, po przeczytaniu poprzednich wpisów, wygląda na to, że to OSZUŚCI.
5 / 5
2019-06-07 12:20:40
Kacper
Zwykle przez dokonaniem zakupu sprawdzam opinie o danym sklepie. Tym razem jakoś z rozpędu dokonałem przelewu, a dopiero potem zacząłem czytać opinie... czytam ... czytam i mysle "no to jestem w czarnej *****". A jednak okazało się że paczka następnego dnia dotarła do mnie, w krócej niż 24 godziny. I to jeszcze zgodna z zamówieniem!!! Pozytywne zaskoczenie :)
1 / 5
2019-05-28 16:01:30
Gustaw
Zamówiłem koła do roweru których nie mieli już na stanie. Też kiedyś handlowałem i wiem jak to wygląda..., ale kase oddawałem niezwłocznie i odpisywałem na wszystkie maile bo by mi allegro konto zawiesiło... Tak czułem że będą problemy kupując w sklepie internetowym poza ww portalem i mam gdzieś że robię afrykańcom darmową reklamę! Jutro jeszcze spróbuje zadzwonić a jak nie uzyskam odpowiedzi, to zgłoszę sprawę wyżej... 549 zł to nie tak mało a mam właśnie tydzień wolnego i stoję z robotą................. Omijać szerokim łukiem!
1 / 5
2019-03-13 22:43:13
Gerard
Nie polecam - bardzo słaba obsługa klienta i zamówienia. Czas oczekiwania na towar, który jest dostępny wg strony, wyniósł w moim przypadku 3 tygodnie. Niestety część zamówienia musiałem reklamować - odzyskanie pieniędzy trwało ponad miesiąc i wymagało kilku telefonów i maili z przypomnieniem...
1 / 5
2019-01-25 10:24:31
Sara
Dlaczego ten sklep jeszcze nie został zamknięty? Zamówienie złożyłam 13 grudnia, ale dopiero dzisiaj, po ponad miesięcznej walce o zwrot pieniędzy, zajrzałam na opinie na ceneo. I już wiem, że pieniędzy nie odzyskam. Wszystkie historie tu opisane bliźniaczo podobne do mojej. Zamówiłam towar, który na stronie opisany jest jako dostępny. Wpłaciłam pieniądze i już po godzinie dostałam maila, że towaru brak. Poprosiłam o anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. Potem pisałam kolejne maile, wreszcie dostałam odpowiedź z prośbą o podanie numeru konta, na który mają zostać przesłane pieniądze. Konto podałam, ale pieniędzy nie otrzymałam do dzisiaj.
1 / 5
2019-01-04 23:01:06
Wanda
Potwierdzam wszystkie dotychczasowe opinie o tym sklepie. To oszuści. Ja też niestety zostałam oszukana (początek grudnia 2018) i nie zobaczyłam nigdy ani zamówionego towaru, ani zwrotu pieniędzy.
1 / 5
2018-11-09 13:48:00
Lech
Totalnie nie polecam tego sklepu!!!. Maja wystawiony towar na stronie, super więc można nabyć drogą kupna. Po dokonaniu zakupu około tygodnia, przychodzi mail, ze towaru w całej Polsce nie ma i nie będzie osiągalny (towar do tej pory na stronie). Proponują zamiennik lub zwrot kasy. Ok, podaje parametry zamiennika, jeżeli nie da rady zrealizować proszę o zwrot kasy. Mija kolejne 2 tygodnie, zniecierpliwiony dzwonie. Towaru nie ma, "łaskawie możemy zwrócić kasę". Proszę o zwrot na konto z którego kasa im wpłynęła. Oni, że muszę napisać mail z konkretnym numerem konta, wysłane. Piszę x4, dzwonie x5, upominam , 18 listopada mijają 2 miesiące, kasy jeszcze nie ma!!! A za każdym razem słyszę "proszę podesłać numer konta mailem", co uczyniłem!!! Właśnie sprawą zainteresowałem pracownika urzędu podatkowego, bo podejrzewam, że nie tylko ja się czuję darmowym pożyczkodawcą. pozdrawiam serdecznie
1 / 5
2018-10-26 09:44:39
Jarosław
Bym powiedział że słaby kontakt, ale jego praktycznie nie ma. Na emaile zero odpowiedzi. Czasem odbiorą telefon. Masakra.
1 / 5
2018-10-05 12:17:55
Walenty
Towar zamówiłem 31 lipca. Okazało się, że towaru nie ma na stanie. Sprzedający nie odpowiada na wiadomości ani na telefony. Do dziś nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Sprawa skierowana do prokuratury.
1 / 5
2018-08-30 11:09:15
Arnold
Sklep sprzedaję produkty, których dawno nie ma na stanie i nie są już dostępne. W moim zamówieniu był taki produkt o czym zostałem później poinformowany więc przesłałem odpowiedź aby go usunąć z zamówienia. Potem cisza na ponad tydzień i dopiero po dodzwonieniu się do sklepu przypomniałem o swoim zamówieniu i dopiero zostało wysłane. Po 1,5tyg otrzymałem zamówienie lecz z jednym złym produktem, który muszę teraz jakimś cudem wymienić. Na zwrot za niedostępny produkt nadal czekam, kontaktu mailowego brak, telefonu nikt nie odbiera, żadnego z trzech na stronie. To już moje drugie z kolei zamówienie gdzie zakupionego towaru nie było. Odradzam wszystkim sklep i będę odradzał każdemu.
1 / 5
2018-08-29 11:36:37
Bernard
Zamówienie nie wyszło ze sklepu w obiecanym terminie (pewnie nawet tego nie mają). O zwrot zapłaty mimo wielu maili doprosić się nie mogę. MIesiąc temu udało mi się dodzwonić. Usłyszałem "nie mam czasu odpisywać na maile, dziś zapłacę". Nie zapłacił. Unikać!
1 / 5
2018-08-13 19:44:14
Mirosław
Zostałem oszukany proszę o kontakt czy jest więcej osób na kpsmolka***** jeśli będzie nas co najmniej 10 osób wtedy będziemy mogli pozew zbiorowy.
1 / 5
2018-08-13 08:44:47
Zygmunt
Kpina - na stronie info o dostępności towaru (zielony napis "Jest") i licznik - zamów do 15 - wysyłka jeszcze dzisiaj, wielkie logo Przelewy24, tymczasem po złożeniu zamówienia okazuje się, że trzeba zrobić przelew manualnie (do mBanku), szybki telefon do sklepu ws płatności - dowiaduję się, że towaru wcale nie mają na stanie... omijać szerokim łukiem!
1 / 5
2018-06-24 00:42:59
Zbigniew
Kupiłem opony, które były na stronie dostępne, po 3 dniach zadzwoniłem (dodzwonić się nie jest tak łatwo) i zapytałem kiedy będą wysłane. Okazało się, że jednak nie są dostępne i jest duże opóźnienie z realizacją. Pan zaproponował anulowanie zamówienia i zwrot pieniędzy. I w tym momencie skończył się jakikolwiek kontakt, próbowałem dzwonić, pisać maile, ale zero odzewu. Dopiero mail o tym, że przekazuję sprawę Rzecznikowi Praw Konsumenta podziałał i pieniądze zostały zwrócone. Nie miał bym problemu gdyby pieniądze zostały zwrócone od razu, ale tak pozostał duży niesmak i więcej zakupów w sklepie nie zrobię.
1 / 5
2018-06-11 22:58:25
Albert
Sklep sprzedaje wirtualny towar, czas oczekiwania powyżej 2 tygodni. Obsługa bardzo niemiła.
1 / 5
2018-05-28 12:56:59
Cezary
Płatność za zamówienie 23.04. Dnia 28 kwietnia nie zaczęło być jeszcze realizowane i dostałem informacje że nie mają tego co sprzedają. Tylko w tym sklepie można kupić coś czego nie ma.
1 / 5
2018-05-23 14:44:01
Aleksandra
Uwaga, oczust! Wystawia towar którego nie ma na stanie. Brak kontaktu.
1 / 5
2018-05-16 14:14:40
Dymitr
Oszust. oferta sklepu nie pokrywa się nie tylko z magazynowym stanem, ale nawet z zamawialnym stanem dystrubutorów. Pieniędzy nie zwraca, a telefonów w ogóle nie odbiera.
1 / 5
2018-04-16 15:53:37
Daniel
Pieniążki przelałem 9.04 dziś mamy 16.04 Dzwonię do firmy i otrzymuję informację, że paczka została wysłana dopiero dziś. Firma nie profesjonalna pomimo tygodniowego opóźnienia przy wysyłce 1 produktu odmawiają zwrotu za przesyłkę!!!
1 / 5
2017-07-05 12:14:08
Paulina
"Wystawiaja towar ktorego nie maja. Na towar czekam 6 dni roboczych. Pytam kiedy to wyślą - dostaje mejla, że dziś, ale zamiast mejla z info, ze towar wyslany dostaje mejla, ze TOWARU BRAK. Pytam "o co chodzi" - odpisują, że omyłkowoe sprzedali komuś drugą rzecz, która czekała na tą pierwszą. Żenada."
1 / 5
2017-05-09 09:56:23
Julian
Witam. W 2015 zakupiłem w ctbike opony, zapłaciłem, ale się okazało, że nie mają tego towaru (mimo, że na stronie widnieje że jest dostępny) zwrócili kasę. W 2017 Zaryzykowałem i zakupiłem lampkę, towar dostepny, zapłaciłem... no i znowu... nie mamy tego towaru i co nam Pan zrobi...(przy okazji zakupiłem w innym sklepie akumulatorki do tej latarki i ładowarkę ale ctbike i tak ma to w nosie) ctbike wystawia na sprzedaż towar którego nie ma, Ty kupujesz, płacisz a oni dopiero ten towar zamawiają(i tu trzeba się podlić aby dostawca miał ten towar na stanie). ctbike może mieć u siebie towar szybko rotujący. Totalne olanie klienta.
1 / 5
2015-03-25 18:51:46
Walentyna
Najgorszy sklep w jakim kupowałem, nie polecam nikomu.

Rzetelne opinie o CTBIKE.PL