Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję Lidl

Lidl Opinie 1.4 (374)

Ul. Poznańska 48
62-080
Tarnowo Podgórne
800012071
opinie Lidl
1.4
374
Opinii

Źle

1 / 5
2022-06-26 14:33:11
Piotr
Dotyczy sklepu w Bydgoszczy przy stadionie Zawisza. W dniu 26 czerwca ok. 19:30 robiłem zakupy. Dostępne były tylko kasy samoobsługowe. Kolejka do nich co najmniej 8 osób. Kasy te maja niestety taki feler ze często się blokują i czekamy na pomoc obsługi. Żadne to przyspieszenie obsługi. Kiedy po raz 3 moja kasa kazała czekać na obsługę zapytałem sprzedawcę dlaczego taka organizacja w tym sklepie. Powiedział ze weekend, mało ludzi i trzeba zrozumieć. Powiedziałem ze nie rozumiem i wtedy sprzedawca zaproponował abym się zatrudnił i to pomoże zmienić organizacje. Jestem zbulwersowany tym bardziej za mam ponad 60 lat i nigdy w Lidlu mnie to nie spotkało. Chętnie porozmawiam osobiście z osobami odpowiedzialnymi w Lidl za jakość obsługi. Proszę o kontakt na [email protected]
1 / 5
2022-06-25 16:13:53
Adam
Ja pierdziele w tych wszystkich sklepach tej marki czyli LIDL jest tak samo w całej Polsce robią z klientów wariatów jak i umie w RUDZIE ŚLĄSKIEJ czy te ciule w końcu zasiądą w choć w jednej kasie na stałe
1 / 5
2022-06-25 06:06:12
Małgorzata
Omijajcie szerokim łukiem Lidl we Wrocławiu przy ul. Buforowej. Zwłaszcza nie kupujcie tam mięsa. Towar jest źle przechowywany. Obsługa też pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza z-ca managera sklepu Pan Patryk
1 / 5
2022-06-25 05:17:25
Tomek
Tragedia, jedna osoba na kasie. Przez megafony nakłania się klientów do korzystania z kas samoobsługowych. Robicie to celowo na siłę. Nie po to idę do sklepu żeby wykonywać pracę za pracownika i sam się mam kasować. W cenie towarów są koszty wszystkiego l,śliczne pracownika który nie oobsluzy uśmiechnie się coś doradzi. Gniecie koszty na pracownikach. Ale ma to krótkie nogi. Masakra. Lnie mam zamiaru sam się obsługiwać w kasie. Oczekuję obsługi. Wasz marketing na siłę wymusza by klienci sami niedługo może jeszcze z magazynu będą towar wykładać. Jestem zawiedziony. Lidl nie szanuje czasu klientów.
1 / 5
2022-06-24 10:21:19
Krzysztof
Towar zamówiony 5 czerwca dziś jest 24 czerwiec towar nie wysłany po telefonie pani wrzuciła jakieś numery do sprawdzania DPD które w ogóle się nie zgadzają są fałszywe i błędne Po ponownym telefonie pani stwierdziła że jest lekkie opóźnienie i że dostałem informację na maila oczywiście dostałam informację na maila po skończonej rozmowie Totalna porażka Ile można czekać 20 dni na przesyłkę towar pojawił się w sklepie stacjonarnym Jutro idę kupuję go tam pani stwierdziła że gdybym oddał towar zwrot pieniędzy jest dopiero 14 dni po dostarczeniu im przesyłki i cały czas Pieniądze leżą u nich
1 / 5
2022-06-24 04:58:39
Andrzej
Brak realizacji zamówienia. Towar zamówiony 04.06.2022r. Od zamówienia minęło 15 dni roboczych. Towar w statusie nadal nie nadany. Po kilkurotnej ingerencji odnośnie zamówienia dalszy brak konkretnej odpowiedzi kiedy zostanie nadana przesyłka. Zwodzą ludzi przetrzymyja pieniądze. Oszukują w opisie odnośnie wysyłki dostępności towaru, dostawy, czasu realizacji.
1 / 5
2022-06-24 03:35:42
Agata
Mega negatyw za puszczanie informacji po ukraińsku zamiast po polsku
1 / 5
2022-06-24 03:05:10
Marek
brak realizacji zamówionego towaru - dostawa max do 14.06 stan na 24.06 nie wysłana przesyłka opłacona 08.06 KPINA
1 / 5
2022-06-23 05:25:24
Peter
W Pucku ul.Nowa 1 zaparkowałem samochód na Parkingu Lidla i weszłem na zakupy.Zakupiłem towaru za ponad 260 zł.Trwało to raptem 20 min.Po powrocie do samochodu zauważyłem manat na kwotę 95 zł.Weszlem do sklepu żeby wyjaśnić. Odpowiedz : Proszę napisać na podany adres z kopią rachunku.Adres Mailowy nie podany miałem sam sobie poszukać. Jeśli za każdym razem robiąc zakupy w Lidlu mam się zająć ta procedurą to dziękuję Nie znam takich przypadków parkowania w Lidlu w całej Europie ale niestety w Polsce się zdarza.To były moje ostatnie zakupy w Lidlu.Konkurencja napewno się ucieszy.
1 / 5
2022-06-23 05:25:24
Peter
W Pucku ul.Nowa 1 zaparkowałem samochód na Parkingu Lidla i weszłem na zakupy.Zakupiłem towaru za ponad 260 zł.Trwało to raptem 20 min.Po powrocie do samochodu zauważyłem manat na kwotę 95 zł.Weszlem do sklepu żeby wyjaśnić. Odpowiedz : Proszę napisać na podany adres z kopią rachunku.Adres Mailowy nie podany miałem sam sobie poszukać. Jeśli za każdym razem robiąc zakupy w Lidlu mam się zająć ta procedurą to dziękuję Nie znam takich przypadków parkowania w Lidlu w całej Europie ale niestety w Polsce się zdarza.To były moje ostatnie zakupy w Lidlu.Konkurencja napewno się ucieszy.
5 / 5
2022-06-22 23:32:49
Malgorzata
Lidl przy trasie, bardzo miła obsługa na kasie, panie na sklepie zawsze pomogą znaleźć to czego szukam
1 / 5
2022-06-22 09:10:31
Robert
Dziś tj 22062022 robiłem zakupy w Lubinie ul Budowniczych LGOM . Poinformowałem szanowną panią Kasjerkę że nie ma reklamówek przy kasie , a pani powiedziała żebym sobie przyniósł z sasiedniej kasy bo ona nie będzie wychodzić zza kasy . Poprosiłem aby powiedziała koleżance która stała pochłonięta rozmową z inną ekspedientką aby dostarczyła reklamówki pod kasą . Pani zmianowa podała tylko jedną bo stwierdziła że ja się czepiam a klijęci mogą sami sobie brać z sąsiednich kas reklamówki . Stojąc w kolejce przy kasie utrudnione jest cofanie się przez grupę klijentów do sąsiedniej kasy bo szanowna pani kasierka za dużo waży żeby się ruszyć z krzesła . Ta się kończą markety bez nadzoru centrali
1 / 5
2022-06-22 07:37:40
Amdrzej
Żenada !!! Dzisiaj rano robię zakupy w Lyydlu ,podchodzę do tradycyjnej kasy , a kasjerka przylatuje i mówi że tylko samoobsługowe otwarte. Już prawie zostawiłem zakupy , pomogło dopiero jak powiedziałem co to za faszystowskie metody. Wtedy łaskawie przyszła druga kasjerka i otworzyła kasę już tradycyjną . Pani ta tłumaczyła że te faszystowskie metody ,to przychodzą z samej " góry" czyli z byłych faszystowskich Niemiec . Masakra !!!
2 / 5
2022-06-21 14:00:35
Mariusz
Slifierka kątowa Parkside produkt tw 1200wat po pięciu minutach pracy zaczęła wydawać dźwięki jakby zacierala się przekładnia. Po rozebraniu przekładni w srodku praktycznie sucho także beda tylko dwie gwiazdki
1 / 5
2022-06-21 04:41:07
Ryszard
Dzisiaj rano pojechałem do Lidla w Iławie , gdy podjechałem do kasy, szanowna Pani kasjerka z posępną miną oświadczyła, że kasa nie czynna i mnie nie obsłuży, wobec tego podjechałem do kas samoobsługowych i zapytałem tam pracownicy która jest czynna kasa, usłyszałem, że żadna nie jest czynna proszę podejść do kasy samoobsługowej, zapytałem czy pani mnie obsłuży przy normalnej kasie, usłyszałem., że absolutnie nie, ona nie ma czasu. Zostawiłem zakupy i wyszedłem. Chamstwo na najwyższym poziomie, i lekceważenie klienta, to jest nie do pomyślenia , to w końcu kto jest dla kogo, te Panie pomyliły firmy. Tylko pogratulować Lidlowi takich pracowników i takiej formy obsługi. Żenada. Już NAPEWNO NIGDY nie zrobię tam zakupów. Omijać ten sklepik szerokim łukiem
1 / 5
2022-06-20 13:43:42
Katarzyna
Słynne promocje w Lidlu... Niektóre towary w promocyjnej cenie tylko z aplikacją, ale w opisie to niewidoczne, nawet obsługa w Rybniku na Żorskiej nie udzieliła poprawnej informacji. Marketingowcy tej szanownej firmy chyba uważają, że każdy klient musi się zaczytywać w pasjonującej lekturze gazetek. Promocje grubymi nićmi szyte moim zdaniem.
1 / 5
2022-06-20 08:56:09
Beata
Witam bardzo często robię zakupy w Lidlu szczególnie przy ul.Przybyszewskiego i jest to najgorszy sklep do jakiego przychodzę. Wiecznie kolejki a obsługa tak nie miła że aż chce się wyjść ze sklepu. Stanowczo nie polecam sklepu przy tej ulicy
1 / 5
2022-06-20 06:15:15
Alina
Zrobiłam zamówienie on-line na kwotę 1.060 zł. 9 czerwca dostałam FV, potwierdzenie wydania firmie kurierskiej oraz info, że zostanie dostarczone najpóźniej 14.06. Mamy 20.06 a ja nie mam ani swojego zamówienia, ani zwrotu pieniędzy, nikt nawet łaskawie się ze mną nie skontaktował, żeby cokolwiek wyjaśnić a na infolinii tylko słyszę, że sprawa jest wyjaśniana. No brawo, naprawdę zakupy u was to czysta przyjemność.
1 / 5
2022-06-19 01:23:41
Adolf
Lidl to najgorszy market, parkingi z biletomatami i groźba wysokiej kary za brak biletu, chociaż przyjechałem np tylko po 1 piwo i wiceej czasu mi zajmie pobranie biletu niż zakupy. Kasy samobslugowe zasłonięte barierka która mogę otworzyć tylko paragonem bo jestem potencjalnym złodziejem, a kasjerka ma do mnie pretensje że musi mi zatwierdzać zakup piwa i rzuca oschle hasłem "dowód" chociaż mam ponad 30 lat. Po samej organizacji widać że ten sklep jest niemiecki, nacechowany jest bezguściem, traktuje klientów jak przestępców i już tam nie będę nic kupował.
1 / 5
2022-06-18 14:17:33
Małgorzata
Do pojemnika z chlebem Ukrainka tak się zbliżyła iż dotknęła chleb nosem, ale nie wzięła tego chleba bo był po ponad 3zlote wzięła inny tańszy. Czy nie ma nad tym kontroli ja nie potrzebuje kupować chleba który ktoś dotykał nosem.
1 / 5
2022-06-18 06:50:47
Krzysztof
Tragedia, co tydzień w sobotę ta sama historia, zmuszanie klientów do kas samoobsługowych, dziękuję rezygnuję
1 / 5
2022-06-18 06:04:47
Maria
Słaba obsługa kas. Beznadziejnie długie kolejki. W dniu 17.06 Ca godziny 14 jedna otwarta kasa oprócz beznadziejnych( ciągle zawieszających się) kas samoobsługowych
2 / 5
2022-06-18 04:33:37
Alina
Dzisiaj robiłam zakupy w lidl na ulicy poezji w Gliwicach nie wiem co tam się dzieje pustki w sklepie brak mleka do kawy , papieru toaletowego itd ,kupki śmieci na sklepie, personel chodzi gumę żując, lubiłam robić tam zakupy a podzisiejszych zakupach zmieniam sklep na inny lidl
1 / 5
2022-06-16 11:27:28
Ania
Lidl w Bydgoszczy. Zawsze robiłam zakupy w Lidlu ale od czasu kiedy zaczęli zmuszać klientów do korzystania z kas samoobsługowych, to jest jakaś kpina! Nie szanowanie klienta! Jak można zmuszać klienta na siłę, żeby korzystał z kas samoobsługowych?! Lidl zaczyna oszczędzać kosztem klientów?! Moja noga już nie postanie w Lidlu, zmieniam market! Napewno dużo na tym stracą, bo nie jestem jedyna w tej kwestii!!
5 / 5
2022-06-16 10:45:54
Ksenia
Jestem zadowolona z zakupów w lidl wislanka - panie uprzejme a i zawsze wszystko jest pod ręką.
1 / 5
2022-06-16 03:01:38
Henryk
Kolejki przed kasami Polityka Lidla jak mówią kasjerzy jest taka by nauczyć Polaków korzystania z kas samoobsługowych. To brak szacunku dla klienta. Lubiłem tę sieć. Teraz przenoszę się do bardziej przyjaznej dla klientów. Szkoda.
1 / 5
2022-06-15 18:06:30
Asia
Lidl, Piotrków Trybunalski, Kostromska. Zmuszanie do korzystania z kas samoobsługowych to absurd. Zawsze robiłam tu duże zakupy, od czasu pojawienia się kas samoobsługowych wybieram się do innych sklepów, ponieważ żadna kasjerka nie będzie mnie zmuszała do korzystania z kasy samoobsługowej i robienia rzeczy, za które ona ma płacone. Przez to zmuszanie klientów do korzystania z tych kas, na pewno stracicie. Ja od tygodnia nie robię tam zakupów i nie wrócę do tego miejsca. A robiłam tam zakupy od lat. To jest brak szacunku do klienta. Ludzie, którzy zostawiają Wam pieniądze powinni mieć wybór, z której kasy chcą korzystać - tak jest w innych sklepach.
1 / 5
2022-06-15 10:51:35
Jo Anna
Reklamacja lub rękojmia po zakupie urządzenia wielofunkcyjnego koszmar. Wiele moich telefonów i ponaglenia bezskuteczne. Trwa to ponad 6 miesięcy ..., z ciekawością czekam na rozstrzygnięcie . Z urządzenia nie mogę korzystać od pół roku
5 / 5
2022-06-15 02:29:27
KAMA
Wodzisław śląski-dużo kas samoobsługowych sprawna Pani która cały czas pomaga.
1 / 5
2022-06-14 16:58:19
Nati
Zawsze lubiłam robić zakupy w Lidlu ul.Ziętka Piekary Śląskie,ale przez nagabywanie do kas samoobsługowych straciłam ochotę. Rozumiem gdy mam kilka towarów,ale przy pełnym wózku to dramat.To po co zatrudniacie kasjerów skoro sama mam sobie kasować i szukac produktów na monitorze( tj.owoce,warzywa czy pieczywo).Klient powinien mieć wybór czy chce skorzystać z samoobsługowych kas czy tadycyjnie chce stać do kasy,a nie przymuszany.To absurd!!!
1 / 5
2022-06-14 15:14:31
Krzysztof Wegner
Nieprzyjazny sklep w Kwid,ynie dla osob niepelnosprawnych posiadam orzeczenie o niepelnosprawnosci zwiazenej z poruszaniem zostalem wyproszony przez biraka ochroniarza bo mialem sprzet umozliwiajacy poruszanie moj telefon 795116626
1 / 5
2022-06-14 15:13:35
Krzysztof Wegner
Nieprzyjazny sklep w Kwid,ynie dla osob niepelnosprawnych posiadam orzeczenie o niepelnosprawnosci zwiazenej z poruszaniem zostalem wyproszony przez biraka ochroniarza bo mialem sprzet umozliwiajacy poruszanie
1 / 5
2022-06-14 15:06:14
Adam
Tragedia jak Lidl traktuje klientów. Byłem fanem i wiernym klientem przez wiele lat . Przechodzę do konkurencji. Jedna kasa tradycyjna. Kolejki na kilkanaście metrów.
1 / 5
2022-06-14 15:04:39
Adam
Sytuacja przy kasach pokazuje co Lidl Polska myśli o klipach.
1 / 5
2022-06-14 07:58:12
Janusz
Drogo i towar którego nie mozna kupić bywa miesiącami wystawiony na regałach. Poduszka wielofunkcyjna za 59.99pln -Lidl Pruszków i Lidl Gostynin. W Pruszkowie próbowałem ją kupić, to mi Pani jakieś dyrdymały zaczęła opowiadać o jakichś zwrotach i enigmatycznej górze, ktora rzekomo jeszcze nie zdążyła tego wycofać. W Gostyninie też próbowałem kupić 2 maja 2022, tez się nie udało, reż obsłiga coś pier****** o jakimś zwrocie. Mamy 14 czerwca 2022, a poduszka w Gostyninie leży do dziś na regale, wprawdzie samotnie odosobniona ....ale leży. Ja w koncu kupiłem poduszkę, ale internetowo, bo tylko tak można było kupić ten artykuł, który leżał na regałach w co drugim lidlu.
1 / 5
2022-06-13 06:55:56
Magda
Dzisiejsze zakupy w Lidlu tj 13.06- porażka...brzoskwinie w promocyjnej cenie beznadziejne , niedobre , ogórki w promocji tylko z aplikacją, oczywiście jest napisane ale maleńkimi literami i wiecznie niezadowolona obsługa
1 / 5
2022-06-11 14:02:24
Agnieszka
Obecna polityka Lidla jest niedorzeczna ! Jak można zamykać wszystkie kasy obsługiwane przez pracowników. Są tylko samoobsługowe jak starsza osoba ma sobie z tym radzić. Przecież kupując w markecie doliczanie sobie za obsługę to jakie to jest obsługiwanie klientów ? Sami sobie muszą do koszyka włożyć, skasować i zapłacić. Pod każdym lidlem firmy pozyskujące korzyści za brak pobranego bilecika za niby bezpłatny parking. Zniechęcajcie klientów do zakupów w waszej sieci. Brawa dla zarządzających inne sieci sklepów skorzystają.
1 / 5
2022-06-10 13:34:24
Piotrek
Skandal. Nieposzanowanie klienta. Brak kas. Tylko samoobsługa. Ale tylko kartą więc jak gotówką to do kasy trzeba. Robienie z ludzi wariatów. Ja rezygnuję z tego sklepu. Moja ocena:dno
1 / 5
2022-06-10 07:18:41
Piotr
Zmuszanie do kupowania 90-100 produktów poprzez kasę samoobsługową to jakaś tragedia. Nawet dwie kasjerki do pomocy nie dawały sobie rady z niektórymi produktami. Dziś akurat nie miałem wyboru ale następnym razem po prostu zostawię te wózek i już się więcej nie pojawię. Lidl Grudziądz ul Włodka
1 / 5
2022-06-10 05:51:04
CHRUPCIO
Skąd te pyszność? \http://mojedolcevita.pl/2015/03/chleb.html
1 / 5
2022-06-10 05:41:40
Ewa
Zapomniałam dodać że to sklep z Bartoszyc.
1 / 5
2022-06-10 05:38:53
Ewa
Wczoraj stanęłam w kolejce z niepełnosprawnym dzieckiem w kolejce, paniusia wysyła mnie do kas samoobsługowych. Odpowiedziałam jej, że zaczekam na inną ekspedientkę. A ona do klientów "Widzi Pani z kim ja muszę się tu użerać"! Chamska niemiecka firma!!!!!
1 / 5
2022-06-09 17:45:57
krzysztof
Sprawdzimy jak do regulaminu LIDL odniesie sie Urząd Ochrony Konsumenta
1 / 5
2022-06-09 17:40:49
Krzysztof
Zakup pakowarki próżniowej w Lidl, ul. BP. T. Wilczyńskiego 25c, 10-686 Olsztyn. Tak na początek, w sieci Lidl brak możliwości zweryfikowania działania, prawidłowego działania zakupowanego sprzetu. W pakowarce nie działa prawidłowo jedna funkcja pakowania próżniowego. Próba zwrotu towaru. Niestety Lidl w swoim regulaminie ma zapis o wykluczeniu zwrotu towaru zawartego w art. 556 kodeksu cywilnego. Towar wadliwy nie podlega zwrotowi tylko reklamacji. Reklamacji nie przyjmuje sklep w którym dokonałem zakupu. Nie przyjmuje reklamacji. Problemu z towarem wadliwym i reklamacją, sklep deleguje na klienta. Jednym słowem, pozbyc sie dziadostwa, a ty kliencie ogarnij problem." Damy numer telefonu, dzwoń sobie pan i załatwiaj reklamacje". Po sprawdzeniu sprzetu w domu i wykryciu wady, nie polecam użycia słów podczas zwrotu towaru, takich jak: uszkodzony, niesprawny, nie działa prawidłowo. Warto byc szczerym? Kwestia sumienia, na wadliwy towar trafi kolejny klient. Odradzam zakupy w Lidl, a z pewnością na Wilczyńskiego w Olsztynie. Nie spotkałem takiego przypadku w innej placówce. To jednak kwestia podejścia pracowników do klienta.
1 / 5
2022-06-09 08:15:02
Marzena
Dlaczego lidl zmusza klientów do kas samoobsługowych? Z dużymi zakupami kasowałam ok. 20 min. Co chwilę kasa się zawieszała i trzeba było wołać kasjerkę która była niezbyt uprzejma. Lidl Piekary Śląskie ulica Ziętka
1 / 5
2022-06-09 03:20:32
Maria
Byłam dziś w Lidlu w dąbrowie górniczej i jestem mocno zszokowana że nawet jedna kasa nie jest czynna tylko kasy samobsługowe ludzie starsi sobie nie radzą ekspedientki są nieuprzejme mówią że obsługa kasy to nic takiego co jest nie prawdą ludzie się denerwują
1 / 5
2022-06-08 16:37:49
Klientka
Dzisiaj byłam w sklepie Lidl na ul Podkarpackiej w Rzeszowie. Nie mam zwyczaju się skarżyć z byle powodu, ale dzisiaj sytuacja bardzo mnie wkurzyła.Moja wizyta była ok godz 19:00, w sklepie w tym czasie był najazd /wyjazd pracowników z towarem .Z każdego miejsca musiałam się usuwać,robić miejsce wózkom z towarem.Żebybyło jasne nie mam pretensji to tych pracowników, bo pewnie takie zadanie musieli wykonać. Pretensja moja kierowana jest do organizatorów takiej pracy.I jeszcze jedna sprawa , kolejka do jednej kasy ogromna,ponieważ pracownicy zajęci jeżdżeniem z towarem.
1 / 5
2022-06-08 14:03:55
Joanna
Praktycznie z kazda moja wizyta w tym sklepie widzę wyższe ceny... Za każdym razem coś innego jest droższe.. Ale największą masakra są kasy samoobslugowe bo już tylko takie są niestety czynne i kasowanie trwa strasznie długo bo te kasy co chwile mają jakiś problem i trzeba wzywać pomoc a jest jedną pani na sześć kas. Te kasy doprowadzają mnie do szału i wizyta w tym sklepie zamiast być przyjemnoscia to staje się wyjątkowo stresującym, niemilym przeżyciem. Nie będę już tam chodzić, wolę już wieksze hipermarkety lub b.
1 / 5
2022-06-08 12:21:54
ANNA
LIDL PIEKARY ŚLĄSKIE UL. ZIĘTKA MA SWOICH KLIENTÓW GDZIEŚ!!! CZYNNE TYLKO KASY SAMOOBSŁUGOWE, KASJERKA NIE NADĄŻA Z POMOCĄ. TAK JEST CODZIENNIE. NIESTETY MUSZĘ ZREZYGNOWAĆ Z TEGO SKLEPU GDYŻ KASOWANIE TRWA OKOŁO TRZY RAZY DŁUŻEJ NIŻ W NORMALNEJ KASIE. TAKIE KASY SAMOOBSŁUGOWE NIE SPRAWDZAJĄ SIĘ PRZY DUŻYCH ZAKUPACH
1 / 5
2022-06-08 08:34:15
Tomasz
Lidl Grudziądz ul. Kruszelnickiego godzina 13 00 zmuszanie do kas samoobsługowych problem z otwarciem normalnej kasy nawet przekładek na linii kas brak Pani zwraca się do mnie były umyte co Pan się piekli...... W żadnym innym sklepie nie takiej presji na kasy samoobsługowe- czy otwarcie kasy to taki problem czy Laska Ocena LIDLA mierna
1 / 5
2022-06-08 03:43:48
Iwona
Nie ma żadnej czynnej kasy tylko samoobsługowe,które notabene źle działają a jedna pani z obsługi nie jest w stanie nadążyć z pomocą, więc tworzy się kolejka. NIE BĘDĘ TU KUPOWAĆ
1 / 5
2022-06-08 03:36:12
Ala
Zmuszają do kas samoobsługowych które ciągle się zawieszają a osoby starsze w ogóle sobie z tym nie radzą. PORAŻKA. REZYGNUJĘ Z ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE
1 / 5
2022-06-07 05:00:06
Mala
Kiedyś jeszcze robiłam tam zakupy chętnie teraz mało kas otwartych tylko na samooobsludze się skupiaja a co do cen codziennie wyższe ceny a to hasło chronimy polskie rodziny przed inflacją kłamstwo bo ceny już równaja się z osiedlowym sklepem
1 / 5
2022-06-06 23:34:41
Kaśka
Niestety tragedia w trzech aktach. Nakłanianie do samoobsługi z naprawdę duzymi zakupami, a co za tym idzie zmuszanie do stania w kolejce osób z jedną lub kilkoma rzeczami, bo siłą rzeczy trzeba swoje odstać. Dno, dno, dno. Rezygnuję z zakupów w tym sklepie. Strzeliliście sobie w kolano wyłączając kasy ogólnodostępne. Wasza sprawą. Na dodatek brak możliwości dodania opinii, ktorę została wyłączona na stronach internetowych.
1 / 5
2022-06-06 13:06:27
Lila
To jest dramat. Kiedyś to była czynna chociaż jedna kasa, dziś żadna. Jak można tak traktować klientów i zmuszać ich do kas samoobsługowych. Nie twierdzę że nigdy z nich nie korzystałam lecz drażni mnie że gdy kupuje coś drobnego to ta waga ta waga nie wyczuwa że zostało to włożone do siatki.
1 / 5
2022-06-06 10:51:56
Krzysztof
Kasy samoobsługowe są beznadziejne i jak oświadczyła wykończona przy nich obsługa, nie ma światełka w tunelu na poprawę. Nawet jak przyjeżdża tzw kierownictwo wyższego szczebla to zlewa problem. Ja nie muszę tracić czasu i oczywiście już nie zajrzę do Lidla. Musicie się jeszcze dużo uczyć od biedronki....
1 / 5
2022-06-06 03:26:20
Monika
Towar promocyjny z gazetek dostępny jest tylko dla pracowników. W dniu dzisiejszym chciałam zakupić miskę ernesto do makaronu, pomimo , iż byłam pierwszym klientem to usłyszałam, że widocznie się skończyły. Promocja zaczynała od dziś . Ta sama sytuacja była w pozostałych sklepach w moim mieście. Z takim podejściem do klienta to niech resztę towaru tez pracownicy wezmą, ja poszłam na zakupy do Kauflandu. Nie lubię oszustów.
1 / 5
2022-06-06 01:02:49
Agnieszka
Codziennie rano robię zakupy w Lidll na ul Karolkowej w Warszawie (albo Wolska - nie wiem, na przeciwko kiedyś Pedetu na Woli). JAK TAM OSZUKUJĄ NA CENACH- CENA PRZY PRODUKCIE INNA NIŻ PRZY NABICIU PRZY KASIE- TRZEBA MOCNO UWAŻAĆ, jak zwróciłam uwagę - obsługa bez reakcji.
1 / 5
2022-06-05 10:16:50
Henia
Mam wrażenie że ceny promocyjne np.orzechow włoskich XXL odbiegają od ceny jaka niedawno placilam ,orzechy kosztowały 27.99 a promocyjna cena od 06.06.22 wynosi 28.99 z 30 %zniżka coś tu nie tak z tą promocja
1 / 5
2022-06-05 04:46:17
Róża
Lidl w Krotoszynie tragedia. Już wiele razy zwracałam uwagę kierownikowi że jeden z zastępców wulgarnie zwraca się do pozostałych pracowników/ wręcz szowinistyczne odzywki. Nic się nie zmieniło i dodam że nie są to wyjęte z kontekstu słowa. Czy naprawdę nikt z kierownictwa tego nie widzi i nie słyszy, jak można pozwolić na takie zachowanie. Czy to przyzwolenie i przyzwyczajenie ? Dodam że pracownik ten kulturą osobistą (i zapachem ) nie grzeszy. Swoją drogą to sklep bardzo się opuścił brudno, brak cen, kolejki a szkoda bo konkurencja za rogiem.
1 / 5
2022-06-05 02:59:53
agula
bardzo lubię robić zakupy w Lidlu w Gorzowie na Matejki .Personel uśmiechnięty stara się być pomocny dla klienta.Osoby na kasach samoobsługowych super tłumaczą jak je obsługiwać.
1 / 5
2022-06-04 13:30:29
Iza
Jestem w szoku coraz zła obsługa ....na dodatek towary zepsute przerabiane z inną data. Chyba zmienię sklep
1 / 5
2022-06-04 08:49:12
Iza
Jestem mocno rozczarowana podejściem sieci Lidl do klientów.Zmuszanie starszych osób lub ludzi z pełnymi koszami do zakupów w kasie samoobsługowej to jakiś obłęd i zupełny brak szacunku do klienta.ostatnie zakupy wiązały się z tak dużym stresem i upokorzeniem,że rezygnuję z zakupów w sieci Lidl. I myślę ,że nie tylko ja...
2 / 5
2022-06-04 04:21:55
Marek
Zdarza się nie pierwszy raz że ważne informacje są ukryte małym drukiem na marginesie ulotki i dzisiaj podobnie było z kabanosami jak zwróciłem uwagę że nie otrzymałem rabatu to powiedziano mi że to jest na wybrane produkty po czym jak podszedłem do obsługi to zostałem poinformowany że wykaz jest na stronie www Lidl moje pytanie czy wy chcecie sprzedawać produkty w promocji czy może jest wam ciężko i trzeba się pozbyć klienta bo na kierownika sklepu się nie doczekalem a takie traktowanie klienta to czekanie aby kogoś nabić w przysłowiową butelkę
1 / 5
2022-06-03 17:07:57
Ilona
okropna chamska obsługa / zbyt głośne komunikaty często się powtarzające jak zepsuta płyta / brudno / głośne piski które nie wiadomo skąd się biorą Szkoda bo ofertę mają niezłą Szczególnie lubię produkty eko. Mogliby się postarać i poprawić podejście do klienta
1 / 5
2022-06-03 15:28:58
Krzysiu
Jak macie mięso za 12 zł a mam kupić za 70 to mnie nie stać
1 / 5
2022-06-03 14:25:27
Klaudia
Notorycznie w aplikacji są nieczytelne promocje wprowadzające mnie w błąd. Biorę produkt, a przy kasie okazuje się że promocja akurat na ten nie działa. Jakoś konkurencja typu Biedronka czy Rossmann mają promocje które działają! Tutaj to wygląda na sposób przyciągnięcia klienta, który ma ostatecznie i tak kupić w cenie bez promocji. Poza tym, zmieniono godziny wieczornej promocji pieczywa, o czym oczywiście nie informują.
1 / 5
2022-06-02 07:48:18
Riczard
Zmuszanie klientów do robienia zakupów w kasach samoobsługowych to jakaś porażka, nie każdy korzysta z kart płatniczych. W Lidlu na Kraszewskiego w Grudziądzu wszystkie kasy zamknięte a otwierają z wielką łaska
3 / 5
2022-06-01 16:18:36
Kamil
Lidl Bydgoszcz Glinki. Częsty brak pieczywa, brak kas samoobsługowych i ogromne kolejki. Często otwarta 1-2 kasy.
1 / 5
2022-05-31 03:25:51
Sebastian
Od czasu powstania kas samoobsługowych jest coraz gorzej, mikro pojemniki na zakupu przy tych kasach. Polityka sklepu strasznie się zmieniła, wszechobecny rozpiździel. Po waszych reformach nic nie można znaleźć. Produkt z tej samej kategorii w kilku miejscach. BALAGAN JAK KIEDYŚ W BIEDRONCE. Wasi pracownicy chyba też już mają dość biegania jak kot z pęcherzem. Zawsze możecie im jeszcze szczotkę w tyłek wsadzić niech zamiatają jednocześnie z wykładaniem towaru. Więc do brzegu i konkretnie.. Już nie mam ochoty chodzić do waszych sklepów, odwiedzaliśmy was kilka razy w tygodniu bo nawet po pierdołę jechałem do Lidla teraz nie mam ochoty i was odwiedzać. Ostatnio zdarzyło mi się zostawić pełny koszyk zakupów bo miałem dość waszej obsługi klienta w sklepie, po prostu zostawiłem koszyk przy kasie i wyszedłem. Wasze sklepu są coraz gorsze. Zawsze panował u was porządek, teraz jest wszechobecny bałagan i syf. Skutecznie zniechęcacie ludzi do odwiedzania waszych sklepów
1 / 5
2022-05-31 03:13:22
Blanka
Sytuacja z wczoraj. Zmuszanie do samoobsługi z dużymi zakupami, gdzie pomijam brak miejsca na wyłożenie po zeskanowaniu, ale syf niesamowity. Brudny monitor, którego w ciągu dnia dotykają setki osób, żadnego płynu do dezynfekcji, czystość miejsca na towar też pozostawia wiele do życzenia.
1 / 5
2022-05-30 15:11:11
Grażyna
Lidl Olsztyn Jagiellońska, nachalne, bezczelne zaganianie do kas samoobsługowych jak bydła do obory. Ekspedientka ma za zadanie sprawdzać na swoim monitorze czy dobrze nabijam towar. Za własne pieniądze robią z nas idiotów i złodziei. Bye, bye lidl. Nigdy więcej.
5 / 5
2022-05-29 06:50:15
Agnieszka
Jestem bardzo zadowolona ze sklepu lidl we Wrocławiu. Sklep przy powstańców Śląskich 211a. Super obsługa, swiezy towar nigdy nie stoję dlugo w kolejce . Bardzo polecam
1 / 5
2022-05-28 09:31:06
Bozena
Po co reklamują towary w tv jak później kasują po wyższych cenach Lidl liczy na to że ludzie nie zawsze aktywują i nie zawsze starszy człowiek ma smartfona jak promocja to promocja bez tych głupich tanich chwytów ,a po drugie do sklepu idę na zakupy a nie do czytelni żeby wszystko czytać Najgłupszy sposób robienia ludzi w balona ...złodzieje
3 / 5
2022-05-28 02:32:35
Justyna
Lidl Piła czekanie w kolejce ponad 15minut jedna kasa czynna fo samoobsługowych z 30osób, kasjerka nie interesuje się klientem tylko rozmawia przez założone urządzenie o"dupie Maryni" I jeszcze nie patrzy czy to klienta zakupy jedzie jak robot mając pretensje fo klienta że nie odgradza swoich zakupów jak przekładek nie udostępnili...żenada! To już się robi druga sieć jak Biedronka . Kiedyś lubiłam tu robić zakupy a teraz tylko z musu...głównie chodzi o obsługę, bo towar jest dobrej jakości i dostępny
1 / 5
2022-05-28 01:17:49
Ewa
Koszmar. Firma zmuszą do robienia zakupów na kasach samoobsługowych, jeden pracownik na 6 kas+ jeszcze gotówkowa. Pani biega od kasy do kasy,bo to badziewie ciągle się zacina, jakby miała 4 nogi. Współczuję takiej pracy. Białe murzyny. Korpoludy, które to wymyśliły napewno się cieszą i zagarnęły premię. Nie dziwię się, że w wielu sklepach pracownicy są niemili i opryskliwi. Skoro takich szefów mają,poganiaczy z bratem, ciągle niezadowolonych, to musi odbić się to na zwykłych sprzedawcach z pierwszej linii ognia. Daję zero.
1 / 5
2022-05-27 17:06:25
Agata
Lidl zszedł na psy. Więcej nie zrobie tam zakupów. Sytuacja miala miejsce w sklepie w Osielsku sprzedawca chamski i odpryskliwy stwierdził że nie podejdzie do kasy zwykłej. Wszyscy klijenci bez wyjątku musieli iść do kas samoobsługowych. Mijało się to totalnie z celem bo sprzedawca i tak musiał latac do zwykłej kasy z pieniędzmi z samoobsługowej. Czytając inne opinie widać że wprowadzają to wszędzie czym stracą masę klijentów w tym mnie.
1 / 5
2022-05-27 14:00:48
Ewa
Bardzo niemiła obsługa w Lidlu w Gorzowie Wlkp. na ulicy Walczaka. Wrócę jednak na ul. Maczka, tam obsługa jest super.
1 / 5
2022-05-26 18:23:07
Agnieszka
Lidl w Krakowie na Mogilskiej naprzeciw Policji.Dramat😪Weszłam z córką, która miała małego Maltanczyka na rękach. Odrazu przy wejściu pracownik,aż żałuję, że nie sprawdziłam imienia(ale nadrobię) w chamski,bezczelny sposób grożąc nakazał opuszczenie sklepu.Mowię,że piesek jest cały czas na rękach córki i wszędzie wchodzimy z nim,ale do niego nic nie docierało.Jakby zwrócił uwagę w sposób grzeczny i kulturalny wyszłabym że sklepu skoro akurat w tym Lidlu maja takie zasady.Ale zachował się tak chamsko ,że aż mnie to zszokowało.Jak można tak odzywać się do klientów.Ten człowiek nie nadaje się kompletnie do pracy z ludźmi.Juz nawet nie wspomnę, że zamiast pracować ciągle rozmawia z innym pracownikiem.Mieszkam w pobliżu i jest to nagminna sytuacja. Lidl schodzi na dno
1 / 5
2022-05-26 16:48:27
Aleksandra
Dno i wodorosty.Najgorszy sklep.Robisz zakupy i musisz sam się skasować nawet płacąc gotówką.
1 / 5
2022-05-26 14:12:58
Jan
Wszystkie kasy zamknięte, obsługa nakazuje płacenia w kasach samoobsługowych. Pracownicy bezczelni.
1 / 5
2022-05-26 08:17:45
Sebastian
Czy może ktoś powiedzieć obsłudze sklepie Lidl w Bydgoszczy przy ulicy Grunwaldzkiej żeby zaczęły szanować klientów a nie tylko pyskować, odwalić klienta przy kasie, rzucają tym towarem, że w trzech nie można nadążyć spakować zakupów (a jak widzę to nie tylko moje zdanie). Masakra - bardzo lubiłem robić tam zakupy. Teraz raczej chodzę do Biedronki lub Polo tam jest spokojniej i obsługa jakaś opanowana a nie nerwowa.
1 / 5
2022-05-25 11:43:10
Paweł
Pełna porażka. Zakup on line to fikcja. Nie można sfinalizować transakcji pomimo zmiany spodobu płatności itp itd. Działałem zgodnie z poleceniami infolinii... Będę omijał łukiem tą firmę. Zero profesjonalizmu. Wydam kasę w Biedrze.
1 / 5
2022-05-25 11:24:14
jan
Kupiłem pompę wody i czekam na wystawienie faktury 20 dni i dalej nic.Piszą jakieś bzdety muszę czekać w kolejności na transport.Po moich ponagleniach jest jakaś spychologia że niby przesłali do innego działu.Nie szanują klienta.Poszukam u konkurencji ,będę omijał Lidla.
1 / 5
2022-05-24 20:38:12
Iwona
To co dzieje się w Lidlu w Toruniu na ul. Gdańskiej to jakiś koszmar klienci zmuszani do korzystania z kas samoobsługowych pomimo płatności gotówką, osoby robiące duże zakupy nie mogą zmieścić zakupów w małych koszach kasowych . Jak ta dalej Lidl będzie podchodził do klienta to trzeba będzie zrezygnować z robienia zakupów w lidlu podpisuje się pod tą opinia dodatkowo chciałabym dodać że jakość obsługi od około 2 lat spada do zera jak i porządek dostanie się do niektórych produktów graniczy z cudem
1 / 5
2022-05-24 12:52:43
Agata
Lidl w Piasecznie 24 maja2022 po godz 17 wykładając produkty na ladę - zorientowałam się że jedna z 3 paczek z \borówkami jest częściowo otwarta i borówki wysypują się - przekazałam opakowanie kasjerce ( starszej pani z czarnymi włosami i siwymi odrostami) kasjerka powiedziałam że chyba to opakowanie nie wyglądało tak jak je brałam- powiedziałam ze nie zauważyłam że bok jest otwarty i że mam rozsypane borówki w koszyku, Na to Kasjerka powiedziała i po co to kłamać - dalej ironicznie - oczywiście wzięłam złe opakowanie a teraz go nie chcę, i ponownie dodała no i po co oszukiwać- powiedziałam że nie oszukuję i żeby zakończyła dyskusję , Poprosiłam pana który pomagał w kasach samoobsługowych aby zawołał kierownika - zapytał w czym moze mi pomóc . Opisałam zaistniałą sytuację , powiedziałam ze czuję się urażona i nie życzę sobie takich uwagach zwłaszcza że kupuję w tym sklepie od ok 20 lat . Pan poklepał mnie po ramieniu i powiedział że póżniej z tą panią sobie porozmawia, Gdy powiedziała że nie życzę sobie takiego protekcjanolnego traktowani tego , usłyszałam czego od niego oczekuję i czy chce darmowe borówki
1 / 5
2022-05-24 11:45:29
Danka
To co dzieje się w Lidlu w Toruniu na ul. Gdańskiej to jakiś koszmar klienci zmuszani do korzystania z kas samoobsługowych pomimo płatności gotówką, osoby robiące duże zakupy nie mogą zmieścić zakupów w małych koszach kasowych . Jak ta dalej Lidl będzie podchodził do klienta to trzeba będzie zrezygnować z robienia zakupów w lidlu
5 / 5
2022-05-22 09:33:57
Bożena
Uwielbiam wasze sklepy
1 / 5
2022-05-22 09:32:55
Anka
Zawsze miła i sympatyczna obsługa , zawsze czysto ,aż miło robić zakupy
1 / 5
2022-05-20 01:08:17
Heniek
Lidl w Redzie na Młyńskiej. Kiedyś towar wyłożony na otwarcie sklepu. Później drobne dokładnie w ciągu dnia. Teraz czeka się nie wiadomo ile aby dostać towar z promocji. Dla kogoś kto pracuje towar zaczyna być niedostępny. Rano do 8 nie wyłożony, popołudniu już nie ma bo wykupiony przez małych sklepikarzy hurtowo i mieszkańców, którzy mają sporo czasu w ciągu dnia. Przykre
1 / 5
2022-05-19 12:03:44
Jarek
Temat dotyczy Lidla w Chwaszczynie. Daję "O" GWIAZDEK. To co tu się wyprawia po wprowadzeniu kas samoobsługowych to jakaś kpina. Klienci są terroryzowani przez obsługę, zmuszani do "bawienia" się w kasjera. Kasy są zamknięte, obsługa nagania wszystkich do kas samoobsługowych, bez znaczenia czy jest to 100 letni dziadek czy klient który ma duży kosz wypchany do pełna towarem tak jak ja (robię w tym sklepie codziennie zakupy na ok 500zł ). Prośby o otwarcie kasy są lekceważone i nagonka trwa dalej. Brawo - bawcie się dalej, właśnie straciliście klienta, dodam, że nie jestem sam, codziennie wielu klientów wokół mnie komentowało tą sytuację tak samo!
1 / 5
2022-05-19 01:39:32
Genowefa
Dlaczego nie zrobicie sobie reklamy(sklep tylko dla klientów bez gotówkowych) i problem by był z głowy.
4 / 5
2022-05-17 17:34:56
Mala
Kiedyś Lidl kojarzyło się że można zrobić tam zakupy taniej zgodnie z hasłem codziennie niskie ceny a teraz za każdym razem jak jestem na zakupach to ceny produktów są wyższe niedługo będą się równać z osiedlowym sklepem a promocje to tylko na wielosztuki
1 / 5
2022-05-17 06:58:46
Maks
Jak mozna zrobic 4 kasy a zadna nie obsługuje klientów panie ekspedientki licza na samoobsługowych i biegnie sie do kasy normalnej zeby zapłacić w dzisiejszych czasach kazda minuta sie liczy a tu takie rzeczy
1 / 5
2022-05-16 15:54:17
andrzej
Idiotyczny pomysł na obsługę 7 kas samobsługowych przez 1 pracownicę.Jestem klientem LIDLA POZNAŃ GŁÓWNA od wielu lat ale to co teraz przeżywają pracownicy na samobsługowych kasach to jest jakiś koszmar.Że nie zwariują biegając od klienta do klienta zaraz do kasy itd. Jak one to ogarniają bez manka w kasie i psychicznie to jest ich tajemnica. Dla waszych piepszonych oszczędności nie szanujecie pracownika. Tylko ktoś bez wyobraźni, pewnie biurowy mądrala to wymyślił. DAJCIE SOBIE PREMIĘ A PRACOWNIKÓW ZGNOJCIE. Brawo brawo brawo.BEZMÓZGOWCY. Dodam tylko że w żadnym LIdlu nie pracuje nikt z mojej rodziny bądź znajomy. Oby nigdy!!!!!!!
1 / 5
2022-05-16 13:54:27
Marian
Drugiego maja zakupiłem produkty w sklepie internetowym , niestety na tym się skończyło , kurier poczta polska ponoć nie mógł znaleźć wskazanego adresu dostawy, nic mi nie dostarczono, konsultanci podczas rozmowy ,mataczą, kręcą , kłamią, nie są w stanie udzielić żadnej rzetelnej informacji , każą mi się kontaktować z poczta polską, klient dla nich to zło konieczne , na chwilę obecną nie mam ani towaru ani środków ,nie wiadomo czy zwrócą środki i kiedy , kompletny brak kontaktu z firmą nie polecam sklepu.
1 / 5
2022-05-13 08:42:47
Bula
Zamawiając produkty ,czekasz bierzesz urlop na naprawy,a tu w dzień dostarczenia przesyłki info że może się opóźnić,porażka
1 / 5
2022-05-07 17:12:35
Jerzy
Witam, właśnie byłem w Lidlu w Łęcznej... godz. 21:40. Nagle gaszą światło, ktoś starszy nic nie dojrzy. Ponoć sklep jest czynny do godz. 22:00. Dlaczego starsi ludzie są dyskryminowani?... Nic nie można doczytać, no i oczywiście kasy samoobsługowe nigdy nie działają...
1 / 5
2022-05-07 07:04:06
Tadeusz
Tragedia z czekaniem do kas, szczególnie w soboty w sklepie w Garwolinie. Kolejka do przeważnie jednej czynnej kasy sięga do połowy sklepu. Na zwrócenie uwagi personel odpowiada że nie mają więcej obsługi, zaś z radia cały czas nadają aby korzystać z kas samoobsługowych, które na okrągło się blokują i nie ma chętnych z nich korzystać.
1 / 5
2022-05-02 08:32:37
Anna
Towaru z promocji rzekomo nie ma (w miejscu gdzie powinien być wisi kartka z napisem " towaru brak"), a pracownice sklepu przy jednej z kas stoją w kolejce, i kasują sobie ów towar w ilościach niemalże hurtowych. Takie rzeczy często dzieją się w sklepie Lidl w Chełmnie.
1 / 5
2022-05-02 06:54:04
Antylidlowiec
W Szczecinie wszystkie sklepy Lidl należy pozamykać, niech przestaną okradać i oszukiwać polskie społeczeństwo! To , że w sklepach jest brud , smród i dziadostwo to każdy który tam był wie! Ale żeby się reklamować jakie to oni mają niskie ceny ,to szczyt chamstwa i bezczelności! Ale czego można się spodziewać po szwabskim sklepie i folksdojczach , którzy nimi zarządzają! Lidl precz z Polski na wieki!!!
1 / 5
2022-05-01 10:52:19
Urszula
Jestem zniesmaczona wizyta w Lidlu na ulicy Krolewickiej we wroclawiu . Obsługa nie sympatyczna agresywna nawet nie chce się iść tam na zakupy. Mówię o kasach samoobsługowych. Nie tylko ja to zauważyłam. Żegnaj Lidl😱😱😱
1 / 5
2022-04-30 14:35:11
BuBU
Sklep w LESZNIE , zakupy w sobotę 30kwi22...piwko4+4, promo pyszne tyle że "jednorazowe". Skorzystasz 1(jeden) raz w trakcie promocji trwające ch.j wie ile, bo nie ma info że kupon z komórki działa tylko J E D E N raz...naciągacze i tyle
1 / 5
2022-04-30 07:53:36
Kaska
Skarszewy Lidl. Panie z obsługi mega nieMile. Rozmawiają przez słuchawkę o dupie Marynie a jak się o coś je zapyta to odpowiadają frechownie. Dzień Dobry do widzenia to jest podstawa. Jeżeli praca się nie podoba to można ją zmienić a nie siedzieć ze srajaca mina i jak za karę. Pracujecie Panie po 8 godz. a obojętnie o której by się nie przyszło to można się liczyć z waszymi fochami. Każdy może miec zły dzień ale w tym Lidlu chyba coś nie tak że wszystkie Panie nabyrmuszone.
1 / 5
2022-04-29 10:26:14
Sebastian
To jakaś kpina. Kupiłem w marcu ekspres do kawy który okazał się wadliwy i do dnia dzisiejszego nie rozpatrzono reklamacji. Sprzedano mi niesprawny sprzęt i czekam już MIESIĄC!!!. Konsultanci zaprzeczają sobie na wzajem. Najpierw otrzymałem informację że serwis odesłał a po tygodniu że sprzęt w serwisie
1 / 5
2022-04-29 08:14:47
Krzysztof
Tragedia. Zamówiłem przedmiot w sklepie online lidla, 17 kwietnia w promocyjnej cenie. Po otworzeniu przesyłki okazało się, że nie ma tam zamawianego przeze mnie przedmiotu. Niewłaściwy przedmiot odezłałem. 27 kwietnia czyli po 10 dniach o od zamówienia i 3 telefonach dostaję email że mój przedmiot nie jest dostępny dlatego zwrócono mi wpłatę. Ja natomiast wchodzę na sklep online i ponownie zamawiam ten sam przedmiot jednak juz nie po promocyjnej cenie. Jednym słowem banda oszustów i kłamców. Nie polecam.
1 / 5
2022-04-29 05:53:43
Maria
27 kwietnia po kontrolnej wizycie w Międzyleskim Szpitalu Specjalistycznym wraz z siostrą udałam się do Lidla w Wesołej na ul.Jana PawłaII 1. Na parkingu przed sklepem spotkała nas przykra sytuacja, której konsekwencje odczułam dotkliwie w portfelu. Choć z trudem, udało nam się wypatrzyć parkomat i pobrać bilet (szkoda, że Lidl nie zadbał o poinformowanie klientów i o konieczności pobrania biletu parkingowego!). Bilet pobrałałyśmy o godzinie 13.21, a mandat za jego brak wystawiono o godzinie 13.22!(SKANDAL!)
1 / 5
2022-04-27 03:16:00
Krzysztof
Mogę zapewnić że z upływem czasu zakupy w Lidlu dostarczają coraz więcej negatywnych wrażeń. Owszem zdarzają się czasem jak wszędzie miłe osoby z obsługi ale kompleksowa linia obsługi klienta w tej sieci skierowana jest pionowo w dół.
1 / 5
2022-04-26 05:23:16
Janusz
Tanie zakupy w Lidlu. No, reklama fajna. Tyle, że nie powiadamiają iż kupujesz produkt jednorazowy, do którego nie oferują zamiennych części eksploatacyjnych. Kupiłem i co dalej?: SilverCrest SDBS 2400 A1 - IAN 303280 - stacja parowa - brak odkamieniaczy wody. Elektryczna szczoteczka do zębów Nevadent - brak wymiennych główek do szczoteczki. I tak można więcej i więcej. Lidl Polska przekierowuje na strony "producentów", ale tam też nie można dostać potrzebnych części eksploatacyjnych. No i to tyle. Kupujemy sprzęty jednorazowe. Tanie zakupy w Lidlu.
1 / 5
2022-04-23 08:07:27
Eleonora
Wczoraj , dnia 22. O4 . 2022r r. godz. 13.06 . Zrobiłam zakupy w Lidlu w Ustce na kwotę 226 .09 zł. . Kupiłam między innymi : nektar grejpfrutowy 6 x 2.84 = 17 .09 zł.. Po otworzeniu jednej butelki i skosztowaniu , okazało się , że nektar ma obrzydliwy smak. Dzisiaj , w godzinach rannych / sobota 23. 04. 2022r. / , zaniosłam wszystkie 6szt. nektaru - w tym 4 szt . jeszcze w zbiorczej folii - do sklepu i pokazując paragon fiskalny , oświadczyłam że chcę zwrócić ten towar bo to nie jest napój , tylko szajs. Dwie pracownice Lidla , w tym kierowniczka oświadczyły mi , że zwrot jest niemożliwy , bo następuje w kolejnym dniu , a artykuły spożywcze nie podlegają zwrotom . Gdy zwróciłam uwagę , że napój 5 butelek nadal jest hermetycznie zamkniętych, oświadczono mi , że do butelek mogłam coś wstrzyknąć !!! Powiedziano mi , że regulamin sklepu nie zezwala na takie zwroty. Zapytałam gdzie w widocznym miejscu jest wywieszony regulamin i gdzie jest wskazanie , że klient przed wejściem do sklepu ma obowiązek zapoznać się z tym regulaminem ??? ....... ., moje pytanie zostało zbyte milczeniem !!! Wszystkie 6 butelek zostawiłam / bez zwrotu pieniędzy / . Zarządzającym Lidlem - życzę dużo więcej oleju w głowie!!
1 / 5
2022-04-22 13:59:54
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:52
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:48
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:45
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:41
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:41
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:40
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:39
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:39
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:38
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 13:59:34
Jędrek
Dno totalne, nigdy więcej moja noga nie przekroczy progu tej sieci handlowej, powód parking przy sklepie i bileciki parkingowe + chłop co to w Lidlu zakupów nie robi, winka mi się zachciało bo podobno dobre polecone (polecający ma u mnie prze…. ) winka nie było ale były wolne moce przerobowe w postaci pracownika z Ukrainy, dziś zostałem przez takiego obfotografowany i ukarany opłatą za nieprawne korzystanie z parkingu podczas robienia zakupów – nie wydrukowałem bileciku. Coś tam przy okazji kupiłem kasę u Niemca zostałem na deser zostałem ukarany przez firmę z niewiadomym kapitałem rękoma Ukraińca, a i jeszcze podczas składania reklamacji musze podać moje dane osobowe + miejsce zamieszkania, a przecież tylko winko chciałem anonimowo kupić, taki h…. im podam, niech Lidl im płaci, tak po naszemu po Polskiemu nie odpuszczę.
1 / 5
2022-04-22 03:40:13
Wiesław
Trzeci tydzień czekam na dostarczenie piątego krzesła ogrodowego.Interweniowałem telefonicznie dwa razy bez rezultatu.
1 / 5
2022-04-20 14:23:32
Beata
Około pół roku temu znikła z waszej oferty owsianka z nasionami chia . Była pyszna, zdrowa i wykupywana przez klientów. Na jej miejsce wprowadziliście ohydne owsianki owocowe w torebkach z ,,proszkiem mlecznym". Już sam skład nie zachęca do kupowania i ten smak nijaki. Gdzie podziały się tamte? Dlaczego coś dobrego zastępuje się bublem?
1 / 5
2022-04-20 14:23:31
Beata
Około pół roku temu znikła z waszej oferty owsianka z nasionami chia . Była pyszna, zdrowa i wykupywana przez klientów. Na jej miejsce wprowadziliście ohydne owsianki owocowe w torebkach z ,,proszkiem mlecznym". Już sam skład nie zachęca do kupowania i ten smak nijaki. Gdzie podziały się tamte? Dlaczego coś dobrego zastępuje się bublem?
1 / 5
2022-04-14 13:08:02
Krzysztof
Zakupiłem Morliński boczek wędzony. Okazało się że nie widział on wędzarni. Zawiera pięć konserwantów i aromat dymu. Oszustwo !!!!!!!!!!!!!!!
1 / 5
2022-04-13 14:29:44
Negatywna
Zakup przez internet po otrzymaniu potwierdzenia natychmiastowej zapłaty za towar informacja ze towar będzie po świętach zamiast w 3 dni robocze zrezygnowałem z zakupu następnie piszą ze faktura wystawiona i towar wysłany nie mogę odzyskać pieniędzy .Stanowczo odradzam zakupy przez internet. Lidl jest jedyny w takich sprawach.A do sklepu tej sieci nie chodzę bo tam samo badziewie.
1 / 5
2022-04-11 13:51:27
Michal
Najgorszy pracodawca jeśli chodzi o kobiety. Częste zmiany w harmonogramie pracy. Nie ma jak zaplanować se następnego dnia. Jak kierownik kierowników ma przyjechać to wszyscy sraczki dostają. 3 osoby na sklepie plus 1 na piekarni a kierownik się czepia że kolejki pod kasami. Po godzinach się zostaje nigdy jeszcze punktualnie nie wyszłyśmy ze sklepu. Tak tak. Właśnie tak się dzieje w Augustowie.
1 / 5
2022-04-11 09:39:02
Irek
Parkside Myjka ciśnieniowa PHDP 180 A1 cieknie, nie trzyma ciśnienia, samoczynnie włącza się co kilka sekund a dysza do posadzek straciła moc i również cieknie. Zareklamowałem z tytułu rękojmi. Lidl, każe dostarczyć 25kg urządzenie na Pocztę Polską tłumacząc, że nie ma możliwości odbioru urządzenia przez kuriera. To dziwne, bo po zakupie to kurier dostarczył myjkę pod same drzwi mojego domu. Tłumaczę im, że z powodu stanu zdrowia i braku transportu nie mogę zawieźć urządzenia na Pocztę ale zupełnie ich to nie interesuje. ODRADZAM. Nigdy, nic już więcej u nich nie kupię.
1 / 5
2022-04-07 03:12:46
Pachoł
Biorą pieniądze, towaru nie dostarczają, pieniędzy nie oddają, a tłumaczą się, że rozmawiają z firmą kurierską Nie kupuj stracisz pieniądze i przedmiot zakupu
1 / 5
2022-04-05 10:24:47
paweł
zakupiłem myjkę przez Internet miała przyjsc po 4 dniach. po 15 dniach zadzwoniłem na info czemu nie przysyłają to odpowiedzieli ze brakło na magazynie i oddadzą mi pieniądze do 14 dni, wszedłem na stronę sklepu i tam myjka cały czas jest dostępna i można ja kupić .czyli obracają gotówka klientów przez jakiś czas za friko
1 / 5
2022-04-05 04:36:13
Renata
Witam, robiąc zakupy w sklepach Lidl od jakiegoś czasu musimy uważać na ceny, ponieważ wiele artykułów na kasach ma inne ceny- droższe. Pomimo wielokrotnego reklamowania takich zachowań ,proceder dalej kwitnie. Żadnych przeprosin,a jeśli nawet coś obiecają - np jakiś bon to nie realizują tego. Brak odpowiedzi na reklamacje. Firma Lidl wg mnie bardzo podupadła na rzetelności. Obsługa klienta reklamacyjnego to wielka porażka . Może jak zapłacą karę za oszukiwanie klientów z cenami to coś z tym zrobią. Klientka sklepów w Sosnowcu.
1 / 5
2022-04-04 12:41:51
marcin
NIE KUPJCIE w lidlu elektroniki. byłem w sklepi oddać wkrętarkę która mi nawet rok nie wytrzymała pracownica lidla powiedziała żeby zadzwonić do serwisu bo będzie szybciej 2 tyg minęły a nie wysłali kuriera po wkrętarkę ... patologia totalna... wysłali mi meila ze dziękują za kontakt
1 / 5
2022-04-04 02:42:53
EWA
DLACZEGO GAZETKI SĄ DUŻE Z OFERTAMI A OKAZUJE SIE ŻE TOWARÓW NIE DOWOŻĄ 04.04,2022 ŁOPATKA CENA 9,99 ZŁ OKAZUJE SIĘ ŻE W WAŁBRZYCHU NIE DOJECHAŁA DO ŻADNEGO LIDLA ŻENADA
1 / 5
2022-04-03 04:27:18
Stała klientka
Moja wcześniejsza opinia to podziękowania dla załogi zGLIWIC na ANDERSA bardzo lubię tam robić zakupy a nawet czasem pochodzić po sklepie.Można porozmawiać z personelem i nigdy nie słyszałam od nikogo złego słowa
1 / 5
2022-04-03 04:13:39
Stała klientka
Jestem często wLIDLU wGLIWICACH na ANDERSA bardzo lubię ten sklep.Obsługa jest grzeczna i miła.Jest jedna pani którą bardzo lubię ja i dużo moich znajomych .To starsza pracownica zawsze można liczyć na miłe słowo iuśmiech.Chętnie podchodzę do kasy kiedy ją widzę.Ostatnio przekonałam się nawet do kas samoobsługowych sama bym nie poradzila sobie ale była tam moja pani.Polecam LIDL na ANDERSA to są naprawdę mili ludzie którzy są pomocni
5 / 5
2022-03-29 15:21:34
Kasia
Łęczna ! Super sprawna i miła obsługa, polecam!
1 / 5
2022-03-28 10:53:04
Michał
UWAGA!!! LIDL PODNIÓSŁ CENY WSZYSTKICH KIEŁBAS! Także tych co dawno leżały na półkach. LIDL JEST LIDEREM PODNOSZENIA CEN!!! Co chwilę nowa grupa towarów.
1 / 5
2022-03-28 07:19:11
Waldemar
Szkoda produkować się nad jakością obsługi ,rozpatrywaniem skarg itp. Mają taką stronkę ,żeby klient mógł się wyżalić ,a resztę mają w głębokim poważaniu. Kupiłeś ,zapłaciłeś -to spadaj .A że towar wadliwy -co ich obchodzi .O reklamacji zapomnij. A Lidl u niemiaszków umywa ręce. Przecież jest Lidl Polska .Jak robiłem regularne zakupy -to teraz mam ich w d... jak oni mnie. Może jeżeli po troszeczku stracą klientów ,to przywrócą jakość obsługi jak w niemczech.
5 / 5
2022-03-26 14:15:40
Marcel
Fajny sklep....
5 / 5
2022-03-26 14:15:09
Mariusz
To najlepszy sklep....
5 / 5
2022-03-26 14:14:25
Iwona
Bardzo, lubię ten sklep.
1 / 5
2022-03-25 03:37:47
Elzbieta
Lidl Głogów Małopolski.. porażka .Spieszac się do pracy chciałam zrobić zakupy to stałam lekko 20 minut w kolejce,bo pani robiła jakiś zwrot. Dopiero pod koniec mojego stania otworzono drugą kasę kiedy klienci się oburzyli. Niestety nie wszyscy korzystają z karty i chcą sami się obsługiwać bo zawsze i tak jest coś nie tak i trzeba czekać na obsługę która niestety jest zmuszona siedzieć na kasie i obsługiwać kasy samoobslugowe. Na siłę wypychanie klienta do kasy samoobslugowej. Na siłę zamykanie kasy przed nosem.! Takiemi sposobem klienta nie zdobędą. Czesto jestem w Lidlu,bo lubię produkty ,ale stając do kasy dostaje gorączki i podchodzi dodatkowo Pani która na siłę zmusza mnie do samoobsługowych.. odechciewa mi się zakupów.Szczerze mówiąc ostatnio częściej korzystam z Biedronki.Mam nadzieję, że coś się poprawi bo to jest jakaś tragedia.Pozdrawiam
1 / 5
2022-03-24 02:03:20
Barbara
Uważajcie i sprawdzajcie paragony. W Lidlu w Goleniowie doliczono mi 32zł za dwa opakowania papieru toaletowego. Aby sprwdzić monitoring musiałam zwrócić się z pisemną prośbą. Kasę oddano po 2 tygodniach. Zero przeprosin, a o rekompensacie za stracony czas i nerwy można tylko pomarzyć 😟
1 / 5
2022-03-19 20:53:39
Krzysztof
Częstochowa. Środa 16.03.2022 ok.g.19.00. Chcąc zbojkotować prorosyjski Auchan chcieliśmy dokonać zakupy w Lidlu. Niewielkie zakupy drobiazgów spożywczych za ok. 300 zł. 4 kasy, 1-dna czynna. Pani w kasie błyskawicznie naliczała należność tworząc "górę" produktów na niewielkiej płaszczyźnie za kasą. Presja kasjerki oraz wielu osób stojących w kolejce do jedynej kasy to absolutny dyskomfort w pakowaniu zakupów do własnych toreb. Wydawanie pieniędzy winno być przyjemnością a w tym przypadku w Lidlu to delikatnie określając wielkie nieporozumienie. Kupujący Klient zmuszany jest do pakowania swoich produktów z szybkością porównywaną z systemem akordowym. Żenujące. I nigdy więcej.
1 / 5
2022-03-19 20:02:36
maciuś
duzo tam kupowałem przez lata ale teraz trzymają z rosją nie pójdę już do lidla chyba że coś się zmieni trochę szkoda bolubiłem tam chodzić
1 / 5
2022-03-19 16:55:50
maciuś
duzo tam kupowałem przez lata ale teraz trzymają z rosją nie pójdę już do lidla chyba że coś się zmieni trochę szkoda bolubiłem tam chodzić
1 / 5
2022-03-19 06:43:02
Robert
Wspierają kacapów, więcej tam nie będę kupował!!!
1 / 5
2022-03-17 05:49:19
Janusz
Morszczuk wędzony Nautica jest tak squrwy*yńsko słony, że już w życiu nie kupię. Lekarze odradzają taką ilość soli.
1 / 5
2022-03-17 03:59:25
Fisia
Towar w reklamie na sklepie brak.Obsługa wiele do życzenia,jakby za karę pracowali. Niejednokrornie bardziej na kasie sa zainteresowanie głupotami na słuchawce jak klientami.
5 / 5
2022-03-15 13:00:57
Małgosia
Super obsługa ;)
1 / 5
2022-03-13 07:21:00
Mich
OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!! Sprawdzajcie daty produkcji, sprzedaja przeterminowany towar, kupiłem akumulator po przeszło 1,5 roku od produkcji, od razu się zepsuł. Oczywiście Reklamacja nie uznana
1 / 5
2022-03-11 13:35:00
Ania
Bezużyteczna infolinia. Kpina.
1 / 5
2022-03-10 16:04:16
Tadeusz
Niemcy to przyjaciele rosji
1 / 5
2022-03-10 16:03:03
Tadeusz
Nie kupuj w Lidlu, Niemcy to rosjanie.
1 / 5
2022-03-10 16:01:27
Tadeusz
Lidl jest przyjacielem Rosji, Niemcy finansują wojnę z ukrainą
5 / 5
2022-03-10 15:51:23
Tadeusz
Kupując w lidliu wspierasz Rosję, bo Niemcy są w ich kieszeni.
1 / 5
2022-03-08 05:33:08
Waldemar
To są cyrkowcy a nie pracownicy obsługi klienta. Załaatwienie reklamacji towaru który zepsół się po 3 tygodniach użytkowania zakrawa na kpinę.Po zgłoszeniu reklamacji jest odpowiedż ,że servicd jest w niemczech ,ale w przeciągu 2 tygodni ktoś się odezwie.Mija 2 tygodnie dzwonię ,panienka na infolinii sugereuje ,żebym zadzwonił do niemiec!!!!!! Dobre.Piszę ponownie i dostaję odpowiedż ,że w przeciągu 2 tygodni odezwie się do mnie service.Kretyni do n potegi Spokojnie jeszcze 2 dni poczekam i sprawę oddaję do sądu.A żadnego sprzętu na pewno u nich już nie kupię -co doradzam każdemu potencjanlnemu klientowi próbującemu "upolować" ofertę cenową.
1 / 5
2022-03-05 04:56:28
Grzegorz
Nie kupujmy w niemieckim Lidlu . Władze Niemiec czekają na upadek Ukrainy, chociaż tak pokażmy im sprzeciw!!! Stop wojnie.
1 / 5
2022-03-05 03:49:47
Krzysztof
Poznań, marchew jak dla trzody chlewnej. Miękka, ostro przebarwiona, czarne wykwity. Również 1 dla inspekcji handlowej.
1 / 5
2022-03-01 08:05:31
Mateusz
Zakup na firmę przez sklep online to jedna wielka porażka! Aby otrzymać fakturę należy przesłać dziwaczne oświadczenie oraz dołączyć fakturę imienną (otrzymywaną automatycznie po zakupie w formacie .PDF) zapisaną w formacie .JPG - paranoja! Czas oczekiwania od momentu zgłoszenia do 30 dni. Nie polecam, odradzam, nigdy więcej.
1 / 5
2022-02-25 03:44:00
Sławomir
Wczoraj przed 12:00 płaciłem za zakupy przy jedynej czynnej kasie w sklepie Lidl przy ul. Jordana w Jeleniej Górze. Płacąc gotówką zapytałem, ile jeszcze brakuje (chodziło o grosze). Kasjerka powiedziała: "Niech Pan sam policzy. - i po chwili dorzuciła - Ja nie umiem liczyć". Zdziwiony takim dictum, skontatowałem: "Jak to kasjer nie umie liczyć?" Ponieważ Pani była ewidentnie obojętna na moje pytanie, trzy razy poprosiłem o kierownika i... PANI DELIKATNIE MÓWIĄC NIC NIE ZROBIŁA!!! Nawet nie drgnęła. Nie dość, że zachowanie było co najmniej nieuprzejme, jeśli nie bezczelne, to brak reakcji na prośbę o wezwanie kierownika, to już totalne kuriozum. Wkurzony odszedłem od kasy i dopiero po chwili pomyślałem: A może to była kierowniczka i nie mogła sama siebie wezwać! Nie życzę Lidlowi takich pracowników a tym bardziej takiej "kadry" kierowniczej.
1 / 5
2022-02-24 05:44:10
Ania
Sklep internetowy to porażka czekam drugi tydzień na przesyłkę totalne dno nie polecam i nigdy więcej Lidla.
1 / 5
2022-02-24 04:31:02
Janusz
Lidl Częstochowa Rondo Mickiewicza Dno na cały sklep czynna jedna kasa z obsługą - reszta to samoobsługa z której korzystają pojedyncze osoby - z tego powodu kilometrowe kolejki.Na prośbę o uruchomienie pozostałych kas ( w sumie jest ich 4) załoga odpowiada że to nie ich pomysł i nie mają kim obsadzić tych kas - przyznają rację klientom jednak są bezradni. Proponuję wymianę zarządu Lidla a najlepiej omijanie sieci Lidla szerokim łukiem, jest tyle innych dbających o dobro klienta sieci !!!
1 / 5
2022-02-22 11:25:24
Anna
Otrzymałam poniszczoną z odpadającymi częściami plastiku grę bilard ze sklepu internetowego Lidl. Po zgłoszeniu problemu z 10 zdjęciami dołączeniu faktury nr kielbta itd, Lidl kazał mi podać wszystkie dane wtedy przekaże je innej firmie która wytworzyła grę..przecież to oni to pakowali razem z innymi rzeczami i widzieli w jakim stanie pakują ten bubel. Jeszcze każą mi w kółko podawać dane i zbywają,ach i jeszcze mam spodziewać się telefonu z Niemiec albo z zastrzeżonego numeru.. nie odbieram zastrzeżonych numerów
1 / 5
2022-02-22 02:36:18
Kaśka
Jedna wielka porażka.Kasjerki siedzą tam za karę.O ilewcześniej słuchawka służyła im tylko do spraw zawodowych,tak teraz gadają o prywatnych sprawach w ogóle nie zwracając uwagi na klienta.Do tego mega drogo.Na każdym kroku syf lub brak towaru na półkach.
1 / 5
2022-02-19 06:53:58
Jacek
Bylem dzis rano w lidlu. Chcialem kupic schab bk w promocji. W koszyku mialem zakupy o lacznej wartosci okolo 80zl. Okazalo sie ze moge kupic schab po promocyjnej cenie gdy wartosc koszyka bez miesa wyniesie 69 zl. Co to za lichwa ? Czy lidl w niemczech w tem sam sposob traktuje klientow ? To nie promocja to oszustwo . Obserwowalem innych klientow , nikt z takiej promocji nie korzystal. I pochwalam ich decyzje.z Ciekaw jestem czy tego rodzaju promocje sa zgodne z kodeksem handlowym. Zloze skarge do inspekcji handlwych. Nie bedzie Niemiec plum nam w twarz.
1 / 5
2022-02-18 05:14:33
Jadwiga
Konstantynów Łódzki Nie miła obsługa, łaskę robią że żyją kiedyś lubiłam robić zakupy w lid Ale teraz trzeba omijać szerokim łukiem ten sklep Może zmiana kierowników i zastępców Ocena O
1 / 5
2022-02-11 15:11:21
Janusz
Dawniej całkiem dobry sklep. Teraz radze omijać z daleka, zła polityka handlowa na ktorej niedociekliwy klient płaci bardzo drogo. Nie warto. Wybierajcie inne sklepy ale to już Wasz wybór.
1 / 5
2022-02-11 06:09:41
Mirek
Lidl się reklamuje że, np.: w sobotę przyjedź do Lidla tam............................parking ram pam pam - te ram pam pam kosztowało mnie 95zł za parkowanie przed tym sklepem bez biletu. Omijacie szerokim łukiem tych naciągaczy.
1 / 5
2022-02-02 16:45:29
Agnieszka
Mila obsługa super towar
1 / 5
2022-02-02 08:15:29
Gosia
Profesjonalna obsługa,wszyscy są dla mnie pomoca
1 / 5
2022-02-02 05:33:17
edek
jak sobota to tylko do kibla do kibla na zapas sraj więcej,sraj więcej jak sobota to w kiblu i tylko tam
1 / 5
2022-02-02 02:59:18
Jerzy
Zachodnie sieci powinny zniknąć z naszego rynku , bo działają na szkodę obywateli. W Lidlu "uda lub podudzia XXL" kosztowały 4,99, a przy 0% VAT cena wynosi 6,65 PLn
1 / 5
2022-01-31 17:22:47
Anna
Fatalna jakość wędlin, schab Modliński i kiełbasą głogowska tydzień przed upływem daty ważności zepsute
1 / 5
2022-01-31 14:54:24
Klient Kraków
Jakość mięsa to jakiś dramat. Kilkukrotnie trafiłem na takie które śmierdziało zaraz po otwarciu chociaż data ważności była ok. Nie kupuję więcej i unikam tego sklepu jak ognia. W ogóle sprowadzanie pietruszki z Niemiec to skandal, nie dość że transport zostawia ślad węglowy to jest słabej jakości. Dziadostwo
1 / 5
2022-01-28 20:22:39
Marzena
Lidl Osielsko woj.kujawsko pomorskie . Tragedia,obsługa nieprzyjemna poza małymi wyjątkami.Po remoncie bałagan nic nie można znaleźć,a przy kasie porażka.Spieszac się do pracy chciałam zrobić zakupy to stałam lekko 20 minut w kolejce,bo pani robiła jakiś zwrot. Dopiero pod koniec mojego stania otworzono drugą kasę kiedy klienci się oburzyli. Niestety nie wszyscy korzystają z karty i chcą sami się obsługiwać bo zawsze i tak jest coś nie tak i trzeba czekać na obsługę.Czesto jestem w Lidlu,bo lubię produkty i promocje,ale stając do kasy dostaje gorączki i odechciewa mi się zakupów.Szczerze mówiąc ostatnio częściej korzystam z Biedronki.Mam nadzieję, że coś się poprawi i personel będzie bardziej przyjazny klientom,bo asortyment jest bardzo dobry.Pozdrawiam
1 / 5
2022-01-27 14:59:15
D.S
OTRZYMAŁAM PRODUKT , KTÓRY PODEJRZEWAM BYŁ USZKODZONY NA MAGAZYNIE LUB JAK ŚWIADCZY WIELOKROTNIE KLEJONE PUDEŁKO ODESŁANY PO ZWROTACH OD KLIENTA DO KOLEJNEGO KLIENTA BEZ ŻADNEJ KONTROLI JAKOSCI PRZED WYSYŁKA . ZERO ODEZWU OD SKLEPU LIDL. NIE POLECAM ZAKUPÓW ONLINE
1 / 5
2022-01-24 17:15:09
Justyna
Obsługa w Lidlu pozostawia wiele do życzenia. Panie obsługujące kasy wiecznie niezadowolone, niemiłe,wręcz opryskliwe. Pani Dorota z Lidla w Radomiu ma minę jakby pod przymusem pracowała. Swoim sposobem bycia zniechęca klientów do robienia zakupów w tym sklepie. Ma pretensje,że ludzie płacą za zakupy karta u niej a nie w kasie samoobsługowej. Biedna kobieta,która przychodzi do pracy i musi pracować.
5 / 5
2022-01-24 06:09:55
Klient
Świeżość, uprzejmość, profesjonalizm, uwielbiam ten sklep i obsługę, 🙂
1 / 5
2022-01-22 15:03:07
Jerzy
Łosoś atlantycki to fosoś norweski oszustwo , trzeba mikroskopu żeby to doczytać !!!
1 / 5
2022-01-21 12:04:26
Marek
W sklepach Lidl sa nieudane kasy samoobslugowe. Nie wiem dlaczego sa tak skomplikowane i wymagaja ciaglych interwencji obslugi. Lidl powinien wziasc przyklad z Auchan, Decathlonu a nawet Biedronki !! Nigdy wiecej nie pojde do samoobslugowej kasy w Lidlu bo przy duzych zakupach traci sie znacznie wiecej czasu niz stojac w kolejce do zwyklej kasy !!
1 / 5
2022-01-19 13:24:24
Jan
Lidlu w Krakowie ul. Cegielniana to jeden wielki bajzel. Niuprzejma i niefachowa obsługa. Wiecznie naburmuszone i opryskliwe pracownice. Pani menadżer wydająca się w pyskówki z pracownikami przy klientach. Żenada. Trudno uwierzyć że ktoś taki zarządza ludźmi. Może Pani menadżer przydałoby się szkolenie z etyki i relacji międzyludzkich.
1 / 5
2022-01-19 09:41:57
Halina
Sklepy on linę to najgorsze dziadostwo. Inny termin dostawy niż w ofercie, zamówienie 7 dni przed promocją w sklepach stacjonarnych, 3 dni po rozpoczęciu promocji a 1 przed terminem dostawy i go, że nie ma towaru i pieniądze zwrócą do 14 dni, reszta towaru po terminie. Zapewne gdyby nie ostre e-maile dalej bym czekała na kasę. Ciekawy sposób kredytowania swojej działalności, zapewnie nie byłam jedyną której anulowali zamówienie ale przez 2 tygodnie obracało moją gotówką. Omijać z daleka!!!!!!!
1 / 5
2022-01-18 13:44:39
Renata
Lubię niektóre produkty Lidla. Ale Panie pracujące po prostu Ti jest katastrofa. Nie wiem czy wszędzie ale w Bielsku Białej przy Sobieskiego cały czas gadają przez słuchawki, śmieją się, rechoczą jak wiejskie kury. To jest lekceważenie klienta. Niechętnie odpadają na pytanie bo przecież w słuchawce koleżanka opowiada jakieś pierdoły jak gotowała zupę pomidorową. Mylą się na kasach bo są zajęte wszystkim tylko nie pracą. Nie wspomnę o sposobie kasowania. Opakowania pękają od rzucania. Jednym słowem-DNO !!!
1 / 5
2022-01-18 12:26:46
Jacek
Masakra! chciałem zwrócić towar zakupiony online. Napisane było, że na fakturze bedzie formularz zwrotu. faktury nie dostałem w ogóle, a kupiłem 3 tygodnie temu. niby można zwrócić jako gość prze nr zamówienia. wszystko się wpisuje, ale nie da się przesłać, gdyż zakryte jest podświetlenie metryczką. wygląda jakby celowo. dodzwonić na infolinię się po prostu nie da. niby wszystko wygląda naturalnie, a w pewnym momencie komputer dziękuję i rozłącza się. zdecydowanie nie polecam zakupów przez internet w Lidlu!!!
1 / 5
2022-01-18 01:47:12
Michał
Dałem w ramach reklamacji szlifierkę kątową do naprawy w dniu 20 października 2021 roku to dzisiaj reklamacja nie została załatwiona
1 / 5
2022-01-17 15:23:14
Sebastian
Lidl, niby fajny sklep, byłby fajniejszy gdyby nie jeden fakt - aplikacja. Nie wiem jaki ciulik siedzi w zarządzie że nie słyszy opinii klientów. Ile zapłacił za to gów!enko i jaka firma im to pisała? Chyba żaden inny sklep tego lepie nie spier.dolił niż lidl. Seniorzy maja tego dość i przechodzą do biedry, tam jest karta i promocje przychodzą na sms, odbijasz kartę i korzystasz a nie logowanie, sranie, kto to pamięta, ktory senior patrzy na kody na opakowaniach? Złodziejstwo o oszystwo.
1 / 5
2022-01-17 14:53:13
Łucja
Kupiłam maseczki na twarz - kpl. 2szt - nie nadające się do użytku co potwierdził producent, z którym się skontaktowałam i przedstawiłam stan maseczek. Niestety sklep stacjonarny, mimo obowiązku zgodnie z prawem, nie przyjmuje reklamacji na środki higieny, a maseczki takimi są. Zwrotów oczywiście również nie przyjmuje. Do biura obsługi klienta wysłałam więc zgłoszenie dot. zwrotu i reklamacji. W odpowiedzi dostałam informację o nie przyjmowaniu zwrotów, a o reklamacji ani słowa. Wysłałam ponownie pytanie, na jakiej podstawie odmawia mi się złożenia reklamacji. Niestety na odpowiedź czekam już 27 dni. Na wypadek gdyby firma LIDL była zainteresowana opiniami klientów, w co nie wierzę, podaję nr mojego zgłoszenia: 66489842. Może kiedyś dostanę odpowiedź. Ciekawe czy Niemiecka Centrala ma świadomość jak traktują klientów sklepy Lidl Polska, oczywiście biorąc ilość negatywnych opinii tej sieci w Polsce.
1 / 5
2022-01-15 03:47:52
Ewa
Ekspedientki Lidla w Olsztynie na Wilczyńskiego są nie uprzejme rozmawiają cały czas przez słuchawki, opowiadają żarciki oraz swoje prywatne sprawy jednym słowem mają gdzieś klientów , mieszkam blisko ale jeżdżę do innego sklepu ponieważ mam dość wiecznie naburmuszonych pań, które pracują jakby za karę
5 / 5
2022-01-13 11:49:23
Mariola
Sklep Zabrze ul.Damrota świetna obsługa, miłe ekspedientki. Duża dostępność towarów.
1 / 5
2022-01-12 04:39:20
Al.
zakupy w sklepie internetowym - zakup idealny, ale uzyskanie faktury to już wyzwanie. Trzeba wyslac oświadczenie, bo inaczej księgowośc nie wystawi faktury. Oświadczam, że kupiłem produktu dla firmy. Serio? Kto wymaga oswiadczeń. Wystarczy dodać NIP na paragonie i mamy temat zamknięty, ale nie kupującemy na firme trzeba utrudnić życie. NIE POLECAM.
1 / 5
2022-01-11 04:40:56
Ija
Mobbing, nic się nie zmieniło od 2014... Ręka ręke myje.. niech nikt nowy nie zaczyna pracy w lidlu.. Mobbing... to mało powiedziane..w łęczycy pod Poznaniem zjedzą cię w całości jak w dupe nie wejdziesz!!!
1 / 5
2022-01-09 03:47:48
Grażyna
Dlaczego wprowadzacie klientów w błąd w telewizi 08.01 .2022 rano leci reklama taniego masła ,w aplikacji też jest,a promocja już się skończyła jest to nie uczciwe zagranie bo z pośpiechu przepłaciłam ciekawe ilu udało wam się naciognoć .
1 / 5
2022-01-07 17:17:14
Adela
Coraz gorzej robi się zakupy w Lidlu, co z tego, że, mam aplikacje Lidla, jak brak produktów (aktywne kupony) brak towaru pytam dlaczego sprzedawca mówi, że np był tylko jeden karton sera. Dzisiaj kupiłam pieczarki , nie naliczył się rabat pomimo akt. Kuponu. Itd itd. Nie chętnie chodzę do Lidla, a kiedyś nie było dnia żebym nie była w Lidlu. Aplikacja do niczego nie, służy, nie ma odliczeń. Natomiast w Biedronce zmieniło się na korzysc
1 / 5
2022-01-05 09:25:07
Józef
Ostrzegam przed zakupem bubli AGD jednorazowego użytku. Przyzwyczaiłem się, że taki sprzęt, jak np. odkurzacz, eksploatuje się przez kilkanaście lat. Boleśnie dla kieszeni przekonałem się, że ta reguła nie dotyczy bubli zakupionych w Lidlu. Zakupiony tam odkurzacz akumulatorowy marki Silvercrest, pomimo że jest całkowicie sprawny, po 3 latch muszę wyrzucić z powodu braku możliwości dokupienia zużytego akumulatora. Jest to celowe działanie służące jak najszybszemu zaśmieceniu naszej planety i zmuszeniu naiwnych klientów do zakupu nowego bubla. Ale tu się Lidl i Silvercrest przeliczyli, bo raz oszukany klient nie kupi więcej szajsu w tej sieci lecz pójdzie gdzie indziej, poszukać czegoś porządnego.
1 / 5
2022-01-05 09:25:04
Józef
Ostrzegam przed zakupem bubli AGD jednorazowego użytku. Przyzwyczaiłem się, że taki sprzęt, jak np. odkurzacz, eksploatuje się przez kilkanaście lat. Boleśnie dla kieszeni przekonałem się, że ta reguła nie dotyczy bubli zakupionych w Lidlu. Zakupiony tam odkurzacz akumulatorowy marki Silvercrest, pomimo że jest całkowicie sprawny, po 3 latch muszę wyrzucić z powodu braku możliwości dokupienia zużytego akumulatora. Jest to celowe działanie służące jak najszybszemu zaśmieceniu naszej planety i zmuszeniu naiwnych klientów do zakupu nowego bubla. Ale tu się Lidl i Silvercrest przeliczyli, bo raz oszukany klient nie kupi więcej szajsu w tej sieci lecz pójdzie gdzie indziej, poszukać czegoś porządnego.
1 / 5
2022-01-04 13:59:13
Piotr
Zakupy w lidlu to ???, gdzie te świeże warzywa , zakup brokuła na sałatkę dla gości można by się najeść ale wstydu bo brokuł po dokładnych oględzinach był spleśniały i juz śmierdział musiał swoje odleżeć w sklepie , cóż było bez sałatki a pani od zwrotów powiedziała że w Biedronce by tak łatwo nie poszło , życzę sprzedawcą smacznego może sanepid musi cześciej zaglądać , sklep obornicka Wrocław
1 / 5
2022-01-04 11:11:46
Bartosz
Nieaktualne ceny na pułkach i co gorsza błąd w gazetce. Finalnie awanturująca się kasjerka która cytuje "Nie odpowiada za drukarnie ani za ceny na półkach" blokada kasy na 30 minut. Lidl Bydgoszcz ul. Golloba numer kasjera 13, nr. wydruku 887914/0674. Jeśli to ktoś czyta to powiedzcie tej Pani że nie ma do końca racji. Za błędy odpowiada Lidl a ona jest jego twarzą. Urząd by nałożył karę za takie błędy ja natomiast będę na wszystkich forach o was pisał negatywnie Pozdrawiam.
1 / 5
2022-01-03 13:01:56
Mariola
Dziś miałam nie miłe doświadczeniem kasjerka na kasie nr 1 o godz 14.10.Pani była złośliwa,robiła głupie uwagi do klijentow wstyd.To było w Ostrów Wielkopolski ul Majorka
1 / 5
2022-01-03 06:58:56
iza
nie mila obsluga

Rzetelne opinie o Lidl